Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A felsorolt szavak közül...

A felsorolt szavak közül melyik lehet ige is és miért? vágtat huzat irat mondat

Figyelt kérdés
nyelvtan, SOS, ige, iskola, verseny, segítség
2015. jan. 10. 15:50
1 2
 11/18 chtt ***** válasza:
Hurrá, nem én vagyok az egyetlen, aki nem figyel! Szeretlek, exo! :)
2015. jan. 10. 21:47
 12/18 anonim ***** válasza:
49%

Ha ez bárkit megnyugtat, akkor első olvasásra én is azt hittem Julianna válaszáról, hogy nem stimmel, s bár az utolsó mondatát is elolvastam, nem tudtam vele sok mindent kezdeni elsőre. Viszont kivételesen belekötni is lusta voltam, úgy néz ki, jól tettem. A 19:54-es válasz tisztázta bennem, hogy a 18:41-es tulajdonképpen csak vicc.

exo 18:19-es válaszát meg tényleg indokolatlanul pontozták le annyira…

Ami viszont érdekelne, hogy ez milyen verseny feladata?

Üdv,

Klindra

2015. jan. 10. 21:55
 13/18 anonim válasza:

kérdező: Nem is volt olyan sürgős ugye?:D

Gondolom azért pontoztak le, mert a "mondat" szó két szófajba is besorolható...

2015. jan. 10. 22:12
 14/18 anonim ***** válasza:
54%

Kedves Exa, Neked is csal azt tudom mondani, amit Chtt-nek:

Ha az utolsó mondatomat elolvasod, megérted az előző kettőt is! :)

Kérdező, ne haragudj a tréfáért, nem is volt olyan szellemes... :-(

Csak a "ziccer" miatt írtam, amit feldobtak, és a mi Chtt-nek hangos koppanással esett le :)

2015. jan. 10. 22:34
 15/18 anonim ***** válasza:
35%
Chtt, ne pirulj. Hibás helyesírással leírni egy tanácsadó választ a legkevésbé se vicces. Idegenek nem tudhatják, hogy Julianna kartársnő most épp vicceskedik. Az első, gondos választ pedig akinek még van módja, rehabilitálja, amíg el nem éri legalább a 80%-ot.
2015. jan. 11. 11:15
 16/18 anonim ***** válasza:

Én egy névtelenül pimaszkodó, humortalan akárkinek nem vagyok a "kartársnője".

A kérdezőtől egyébként már bocsánatot kértem, a többi nem a te dolgod.

2015. jan. 11. 12:10
 17/18 BringaManó ***** válasza:
64%

Kedves #15!

Az első válasz nem volt helyes ("gondos"?). Ha magadtól nem látod, legalább olvasd el az utózmányokat (#2, #3), amelyekben más rámutat, és exo el is ismeri.

Azzal viszont egyetértek, hogy itt elég rossz ötlet volt viccből hibásan leírni a választ egy nyelvtanos kérdésre, ráadásul ezt nem is jelezve egyértelműen, még ráadásabbul olyan embertől, aki már kiépített annyi helyesírási renomét, hogy esetleg nagyobb súlya van a válaszának.

(vö. kb. "az írástudó felelőssége")

Julianna! Szerintem egy "Julianna" névvel (vagy "Bringa Manó" névvel) ellátott komment semmivel sem kevésbé névtelen, mint egy ténylegesen név nélküli. Ezek a címkék csupán technikai segítséget jelentenek, hogy megszólíthassuk egymást, illetve hogy ne a százalékok alapján kelljen eldönteni, hogy mely válaszok tartoznak ugyanahhoz a szerzőhöz.

(Jelzem, a "pimaszkodást" nem találtam 81%-os úr válaszában.)

2015. jan. 12. 09:33
 18/18 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítséget mindenkinek! :)
2015. jan. 12. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!