A felsorolt szavak közül melyik lehet ige is és miért? vágtat huzat irat mondat
Ha ez bárkit megnyugtat, akkor első olvasásra én is azt hittem Julianna válaszáról, hogy nem stimmel, s bár az utolsó mondatát is elolvastam, nem tudtam vele sok mindent kezdeni elsőre. Viszont kivételesen belekötni is lusta voltam, úgy néz ki, jól tettem. A 19:54-es válasz tisztázta bennem, hogy a 18:41-es tulajdonképpen csak vicc.
exo 18:19-es válaszát meg tényleg indokolatlanul pontozták le annyira…
Ami viszont érdekelne, hogy ez milyen verseny feladata?
Üdv,
Klindra
kérdező: Nem is volt olyan sürgős ugye?:D
Gondolom azért pontoztak le, mert a "mondat" szó két szófajba is besorolható...
Kedves Exa, Neked is csal azt tudom mondani, amit Chtt-nek:
Ha az utolsó mondatomat elolvasod, megérted az előző kettőt is! :)
Kérdező, ne haragudj a tréfáért, nem is volt olyan szellemes... :-(
Csak a "ziccer" miatt írtam, amit feldobtak, és a mi Chtt-nek hangos koppanással esett le :)
Én egy névtelenül pimaszkodó, humortalan akárkinek nem vagyok a "kartársnője".
A kérdezőtől egyébként már bocsánatot kértem, a többi nem a te dolgod.
Kedves #15!
Az első válasz nem volt helyes ("gondos"?). Ha magadtól nem látod, legalább olvasd el az utózmányokat (#2, #3), amelyekben más rámutat, és exo el is ismeri.
Azzal viszont egyetértek, hogy itt elég rossz ötlet volt viccből hibásan leírni a választ egy nyelvtanos kérdésre, ráadásul ezt nem is jelezve egyértelműen, még ráadásabbul olyan embertől, aki már kiépített annyi helyesírási renomét, hogy esetleg nagyobb súlya van a válaszának.
(vö. kb. "az írástudó felelőssége")
Julianna! Szerintem egy "Julianna" névvel (vagy "Bringa Manó" névvel) ellátott komment semmivel sem kevésbé névtelen, mint egy ténylegesen név nélküli. Ezek a címkék csupán technikai segítséget jelentenek, hogy megszólíthassuk egymást, illetve hogy ne a százalékok alapján kelljen eldönteni, hogy mely válaszok tartoznak ugyanahhoz a szerzőhöz.
(Jelzem, a "pimaszkodást" nem találtam 81%-os úr válaszában.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!