Mikor mondod, h "rossz a kedvem", és mikor h "rossz a közérzetem"?
Figyelt kérdés
Van különbség a kettő között?2014. dec. 21. 20:34
1/4 anonim válasza:
A közérzet és a kedv két külön dolog. A közérzet sokkal általánosabb, ilyenkor "az egész napod el van cs.szve", és nincs különösebb ok, ami ezt előidézte volna. Ha viszont a kedved rossz, akkor az általában egy rövidebb távú dolog, és annak valamilyen oka van (pl. tönkrement a TV-d). Egy nap alatt sokszor változhat a kedved, de a közérzeted nem igazán. Például van olyan, hogy elindulsz egy buliba, nincs is hozzá semmi kedved, majd ott rájössz, hogy jó a zene, jófej emberek vannak, így megjön a kedved, de pár óra múlva megunod, és egyre inkább megy el az egésztől a kedved. De ha úgy indulsz el egy buliba, hogy rossz a közérzeted, akkor az valószínűleg az este folyamán nem fog változni, akármilyen jó a zene vagy akármeddig maradsz a buliban.
2/4 anonim válasza:
Szerintem a rossz kedvnek konkrét oka van. Pl.: Rossz a kedvem, mert nem sikerült az anyagismeret ZH-m. Vagy mert összevesztem a barátnőmmel.
A rossz közérzet, meg tényleg egy egész napos dolog, amit pl a front okozhat, vagy fizikai fáradtság.
3/4 anonim válasza:
A rossz kedv a lelkiállapotra vonatkozik, a rossz közérzet meg a testi állapotra.
4/4 A kérdező kommentje:
sokkal világosabb! köszii!
2014. dec. 22. 19:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!