Mit jelent a makrancos szó?
Figyelt kérdés
És ki az a Makrancos Mária?2010. febr. 2. 15:59
1/4 anonim válasza:
Sokféleképpen használják. Lehet szókimondó, makacs, önfejű. Makrancos Mária? Nem tudom én csak Makrancos Katát ismerek.
2/4 anonim válasza:
én a lóra szoktam mondani, hogy makrancos, hogyha nem akar engedelmeskedni, hanem arra megy, amerre ő akar, azt teszi, amit ő akar és rám akarja erőszakolni az akaratát....magyarul akaratos.... a csajról még sosem hallottam
3/4 anonim válasza:
Makrancos... Nekem erről a Makrancos hercegnő című manga jut eszembe. Ez egy japán képregény ami már Magyarországon is kapható a könyvesboltokban :) 5 kötete van és nagyon aranyos. Körülírva a szó talán akaratos makacs önfejű szókimondót jelent de ha elolvasod a mangát te is meg fogod érteni.
4/4 anonim válasza:
Makacs, önfejű
Makrancos Máriát nem tudom hol találtad, de Makrancos Katalin Shakespeare drámájában, a Makrancos hölgyben található:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!