Polarbeer kérdése:
Tejbegríz, vagy dejbedara? Hogy mondod?
Figyelt kérdés
Hogy szoktad használni? Tejbegríz, vagy tejbedara? Hol laksz?
Felmerült az ötlet, hogy lakóhely alapján megállapíthatnánk, hogy ki hogy mondja. És fel lehetne rajzolni Magyarország "grízválasztó vonalát" :D
Mi tejbegríznek mondjuk a Bakonyalján. És nálatok hogy? És hol?
2014. nov. 15. 01:14
12/35 anonim válasza:
Aranyapám az grízes tészta semmi képpen sem darás tészta. :D Am tejbegríz, de már válaszóltam egyszer. Azért ne nevezzünk át mindent. Ja Sopronban is ismerős vagyok ott tejbedara. D: Előszőr nem is értettem mit akarnak....
13/35 anonim válasza:
Aranyapám, én életemben nem hallottam még éttermen kívül azt a szót ember szájából a darás tésztára, hogy grízes tészta. Tulajdonképpen a "gríz" búzaDARA.
14/35 anonim válasza:
Hát, nálunk mindenki grízes tésztának hívja, a nagymamáktól kezdve a legkisebbekig. A dunaújvárosi voltam :)
15/35 anonim válasza:
Nálunk a kicsik mondják, hogy "darázs" tészta, grizestesztanak még nem hallottam. A tejbegriz és a tejbedara meg mikor hogy általában mindkettőt használjuk.
17/35 anonim válasza:
tejbegríz
Szombathely
és a darástésztát most először láttam így leírva hogy grízestészta, szerintem nagyon hülyén hangzik :)
18/35 anonim válasza:
Na végre, valaki még darás tésztának hívja :D
19/35 anonim válasza:
Én tejbegríznek mondom és Szolnok megyében élek. :D
20/35 anonim válasza:
nálunk a dara az a takarmány
tejbegríz (kukoricadarából kukoricagríz)
grízes tészta
A tejbepapi meg tejbe kenyeret jelent.
Dél-Pest megye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!