Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mi a véleményetek a német...

Mi a véleményetek a német nyelvről?

Figyelt kérdés

Én általános iskola negyedik osztályában ismerkedtem meg vele, ugyanis az utolsó pillanatban betettek a németes csoportra, mert az angolosban már nem volt hely.

Életem egyik legnagyobb tragédiájának fogtam ezt fel, ráadásul a tanárt szerettem ugyan, ellenben nem sokat tanított, így utáltam a nyelvet. Aztán hatodikban tanárt váltottunk, aki keményen fogott minket, ellenben egyre közelebb került hozzám a nyelv. Egészen megtetszett az a jellegzetes hangzásvilága, s mivel többször is kimentem Ausztriába, Németországba, Svájcba, még inkább belé szerettem.

Aztán úgy alakult, hogy gimnáziumban két újlatin nyelvet kezdtem el tanulni, amiket egyébként szintén szeretek, de most, hogy otthon magamtól elkezdtem ismét németül tanulni, rájöttem, hogy ez a legkedvencebb nyelvem, egyszerűen zseniális!

Nektek mi a véleményetek? Tudom jól, hogy a német közutálatnak örvend, de csak akad még néhány olyan ember, aki olyan elvetemült, mint én... :)

2014. nov. 4. 23:10
 1/7 anonim ***** válasza:
81%
Én is imádom, sokkal pontosabban ki lehet fejezni valamit németül, mint angolul. Mindenki azt mondja, hogy milyen csúnya nyelv, pedig szerintem nagyon szép.
2014. nov. 4. 23:19
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem szeretem, sot inkabb utalom,egyszeruen irrital a hangzasa, pedig tudok mondhatni perfekt, de nem szeretem ... a svajci nemet viszont nem mondhatnam h zavarna...
2014. nov. 5. 00:02
 3/7 anonim ***** válasza:
Engem 2x huztak meg nemetbol kozepsuliban, annyira tavol allt tolem. Angolul aztan kozepfokbol siman levizsgaztam, majd kesobb napi szinten hasznaltam is az angolt, most viszont mult evben elkezdtem ismet nemetet tanulni, majd iden juliusban Becsbe koltoztunk, igy napi szinten hasznalom is. Hat, bevallom sokszor van hogy eloveszem az angolt ha valamit el akarok magyarazni valakinek, ez itt hivatalokban, korhazban, ettermekben teljesen termeszetes. De a kornyezet es a napi nyelvhasznalat hozza hogy egyre jobban megy a nemet is. Szamomra eleg nehez nyelv, pl olaszul elobb megtanulnek ha arrol lenne szo.
2014. nov. 5. 01:03
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Én nem mondanám sem szépnek, sem az ellenkezőjét. A nyelvtudás, illetve, hogy melyik nyelvet tanultam, az mindig a céljaim szerint dőlt el. Szükségem van rá? Akkor érdekel, és pár hónap alatt képes vagyok társasági szintre megtanulni, pár év alatt felsőfokig ment (német, angol, spanyol)

Nincs rá szükségem és még kötelező is...? tizenkét évig kellett oroszt tanulnom, sosem tudtam egy épkézláb mondatot bemagolni. (és még Kedves Vezérünk oroszbarátsága sem fog rávenni, hogy megtanuljak)

2014. nov. 5. 02:14
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Na végre valaki! Eddig akitől csak kérdeztem, ki nem állhatta a németet, ellenben velem, aki németfanatikus:D De nem csak a nyelvet, hanem minden mást is imádok, ami német, legyen az zene, film, autó, ruha, étel vagy ember.
2014. nov. 5. 15:51
 6/7 anonim ***** válasza:
45%
a németet manapság nagyon sok ember útálja és nem tetszik nekik mint például nekem mert én úgy gyűlölöm a németet mert undorító a második legrondább nyelv európában.(az első a szlovák)
2014. nov. 7. 14:53
 7/7 anonim válasza:
59%
Nekem nagyon nem tetszik a német... Pedig muszály tanulnom, mert itt vagyok kint németben...
2014. nov. 28. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!