Mi a véleményetek a német nyelvről?
Én általános iskola negyedik osztályában ismerkedtem meg vele, ugyanis az utolsó pillanatban betettek a németes csoportra, mert az angolosban már nem volt hely.
Életem egyik legnagyobb tragédiájának fogtam ezt fel, ráadásul a tanárt szerettem ugyan, ellenben nem sokat tanított, így utáltam a nyelvet. Aztán hatodikban tanárt váltottunk, aki keményen fogott minket, ellenben egyre közelebb került hozzám a nyelv. Egészen megtetszett az a jellegzetes hangzásvilága, s mivel többször is kimentem Ausztriába, Németországba, Svájcba, még inkább belé szerettem.
Aztán úgy alakult, hogy gimnáziumban két újlatin nyelvet kezdtem el tanulni, amiket egyébként szintén szeretek, de most, hogy otthon magamtól elkezdtem ismét németül tanulni, rájöttem, hogy ez a legkedvencebb nyelvem, egyszerűen zseniális!
Nektek mi a véleményetek? Tudom jól, hogy a német közutálatnak örvend, de csak akad még néhány olyan ember, aki olyan elvetemült, mint én... :)
Én nem mondanám sem szépnek, sem az ellenkezőjét. A nyelvtudás, illetve, hogy melyik nyelvet tanultam, az mindig a céljaim szerint dőlt el. Szükségem van rá? Akkor érdekel, és pár hónap alatt képes vagyok társasági szintre megtanulni, pár év alatt felsőfokig ment (német, angol, spanyol)
Nincs rá szükségem és még kötelező is...? tizenkét évig kellett oroszt tanulnom, sosem tudtam egy épkézláb mondatot bemagolni. (és még Kedves Vezérünk oroszbarátsága sem fog rávenni, hogy megtanuljak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!