Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit jelent a Knaller (német szó)?

Mit jelent a Knaller (német szó)?

Figyelt kérdés

Szótár szerint petárda.. de itt kétlem, hogy egy emberre azt mondanák, hogy petárda.

"Also diese XY ist ja echt der Knaller. Super gezeichnet!"

2014. nov. 1. 17:18
 1/6 chtt ***** válasza:

Ööö, nem tudok németül, viszont a gugli angolra, oroszra és magyarra is gyilkosnak fordította mondatban - mondat nélkül semminek se :(

kb. minden nyelven azt írta, hogy "szóval ez az XY a gyilkos...

De gondolom, mindjárt jön egy németes, és kijavít, ha mégsem.

2014. nov. 1. 18:36
 2/6 A kérdező kommentje:
Neem, abban szinte biztos vagyok, hogy ez valami dicséret és jó dolog, csak nem tudom, hogy lehetne lefordítani.
2014. nov. 1. 19:02
 3/6 chtt ***** válasza:
Akkor ötletem sincs :'(
2014. nov. 1. 19:39
 4/6 A kérdező kommentje:
Azért köszi. Hátha valaki más tudja:)
2014. nov. 1. 19:50
 5/6 anonim válasza:
petárda, figyelmet ébresztő, robbanó
2014. nov. 3. 21:25
 6/6 chtt ***** válasza:

Jó, kedves #5, de hogy fordítod a mondatot? Mert ezeket én is megtaláltam az onlány szótárakban.

* tehát az az xy a petárda...

* tehát az az xy a figyelmet ébresztő... (ez még jól is hangzana, de gyanítom, hogy inkább gondolat, mint ember)

* tehát az az xy a robbanó...

Egyébként a dict.cc szótár megadja rá, hogy "winner", csak sajnos a gyakoriságra nullát ír

[link]

2014. nov. 3. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!