Német vagy Spanyol? Miért?
Figyelt kérdés
melyik nyelvet vegyem fel a suliban?
németet 5évet tanultam általános suliban...de szerintem nem sok maradt meg...
szerintetek melyiket lenne jobb tanulni? miért?
2010. jan. 24. 18:54
1/7 anonim válasza:
hát.. talán német. attól függ. ha a környező országokba elutazol jó a német tudás. ausztria..nem messze német ugye:D de te tudod.
2/7 anonim válasza:
szerintem spanyol,spanyolt többen beszélik és különlegesebb és + még nagyon szép nyelv,német meg szerintem elég ronda nyelv,de hát te tudod (:
3/7 anonim válasza:
Hát, attól függ, mi a célod. Ha Európán belül tervezgeted a jövőd, szerintem mindenképp érdemesebb németet tanulni. Mondjuk nem egy könnyű nyelv, lehet vele szenvedni.:)
A spanyol is jó, és persze ezt is érdemes tanulni, de Európában a német hasznosabb.
4/7 anonim válasza:
A német rokona az angolnak, tehát könnyen fog menni. Másrészt ha fiatalon megtanulsz egy újlatin nyelvet (a spanyol ilyen) később könnyen boldogulsz a francia, olasz, portugál, román nyelvekkel. Számít az is, melyik kultúra vonz inkább. Ha szereted a latin zenét, tanulj spanyolt - ha a német punkzenekarok és a Rammstein jön be, tanulj németet.
5/7 anonim válasza:
A spanyol könnyebb. Ha az a célod, hogy gyorsan nyelvvizsgád legyen, akkor spanyol. Ha tudsz angolul, az óriási mértékben megkönnyíti a spanyol tanulását, mert az igeidőket és sok más nyelvtani szerkezetet rögtön érteni fogod (kb. ugyanazok), és minden második-harmadik spanyol szót rögtön tudod (mivel a spanyol újlatin nyelv, az angol pedig a szókincse nagy részét a latintól vagy a franciától lopta). Ellentétben az elterjedt vélekedéssel a német tanulását NEM könnyíti érdemben az angoltudás, hiába germán nyelvek ezek mindketten. Az, hogy 20-30 német szó hasonlít az angol megfelelőjére, nem sokat jelent, ráadásul a német nehezebb (bonyolult nyelvtan, a három névelő stb.) Viszont ha valami hasznosat akarsz tanulni, akkor a németet tanuld. Ha az a célod, hogy sok nyelven akarsz tudni, akkor a spanyolt tanuld, utána a franciát, olaszt, portugált (hónapok alatt be tudod ezeket biflázni angol és spanyol után). Ha viszont összesen 2 idegen nyelvet akarsz tudni, akkor az angol mellett a második a német legyen.
6/7 anonim válasza:
Magyarországon inkább német és francia cégek vannak, tehát hogyha majd munkát keresel, akkor náluk előny, ha beszéled a főnök nyelvét. A spanyol meg ritka és állítólag könnyebb is, de az elhelyezkedést nem biztos, hogy segíti.
7/7 anonim válasza:
Spanyolt ne! Én nagyon megbántam.. Mondjuk eddig két tanár tanított, mindkettő sz@r volt.. Már késő átmenni németre :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!