A spanyol van olyan hasznos, mint a német?
Szerintem meg nem ettől függ. És általánosan nincs.
Mandarin Chinese 800,000,000
Számoljunk egy kicsit:
GDP (mrd dollár)
Németo. + Svájc + Ausztria = 4200
Spanyolo. + Mexikó + Argentína + Venezuela + Kolumbia + Chile + Peru + Ecuador + Dominika + Guatemala + Uruguay = 3800. A többiekkel együtt lehet kb. 4000.
Látszólag ez kb. egyenlő, de valójában óriási a különbség.
Svájc GDP-je pl. a venezuelai duplája, csak hát apró különbség, hogy Svájcban ezt 9 millió magasan képzett ember produkálja magas technikai színvonalon, Venezuelában pedig 29 millió, mérsékelten képzett ember mérsékelten fejlett körülmények között.
Szóval ha megtanulsz spanyolul, akkor sok dél-amerikai munkás és paraszt nyelvét fogod tudni, ha németül tanulsz, akkor meg a világ legjobbjai közti mérnökök, közgazdászok, fizikusok stb. nyelvét fogod tudni.
Nem az adja egy nyelv fontosságát, hogy hányan beszélik, hanem hogy kik beszélik.
Szerintem az emberek többsége nem az adott ország / országok GDP-je alapján választja ki, hogy milyen nyelvet akar tanulni, hanem a kultúra alapján.
Nekem a spanyol és latin-amerikai kultúra a szívem csücske, így én a spanyolt szeretem nagyon.
ma 20:05
Bizony a többség nem azért tanul angolul, mert Chaucer vagy Austen a "szíve csücske", hanem azért, mert az angol hasznos. Az angol pedig azért hasznos, mert gazdasági erő van mögötte. A némettel ugyanez a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!