Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mennyire nehéz nulláról...

Mennyire nehéz nulláról megtanulni németül 22 évesen?

Figyelt kérdés
Soha nem tanultam németet, angolul tudok társalgási szinten, mert kinn éltem több, mint 1 évig. Lehetséges ez is hátrány, és keverném...nem tudom, ezért lennék rá kíváncsi, illetve nyilván egy tanár nem árt, de sok szorgalommal meg lehet-e tanulni egyedül?
2014. okt. 20. 13:43
 1/7 anonim ***** válasza:
Azt hiszem én is 22 körül voltam amikor nulláról kezdtem a németet. A suli végén kb. 300 nyelvvizsgázó közül mindössze kettő ment át, az egyik én voltam. Majd angolul tanultam. Aztán ha odakinn angolul beszéltem, kevertem a némettel. De ez a probléma orvosolható, még mindig jobb egy ilyen nyelvbotlás mint a nyelvek nem ismerete.
2014. okt. 20. 13:49
 2/7 anonim ***** válasza:
Hadd javasoljak valamit a legkönnyebb és legbiztosabb nyelvtanulásra: Német nyelvi környezetben például vállalj munkát, az se baj ha tanyasi gazdaságban, az szinte mellékes. Ahol kizárólag egy nyelven vagy kénytelen beszélni, de még gondolkodni is, németül. Magyar társad ne legyen ott, mert akkor lesz lehetőséged magyarul társalkodni vele. De így rákényszerülsz hogy a német társaiddal megértesd magad mielőbb. Ráadásul ennek "tandíja" is pozitív előjelű a szokásos negatív helyett, mert nem pénzt adsz ki hanem keresel.
2014. okt. 20. 13:55
 3/7 anonim ***** válasza:
Hát gyerekként könyebb nyelvet (és bármi mást) tanulni.A német nyelvet nehéz tanulni, a nyelvtan miatt.Nehéz, de nem lehetetlen.
2014. okt. 20. 14:01
 4/7 A kérdező kommentje:

igen, lehet itt is azt kellene, mert angollal is így volt, itthoni sima közoktatásos szinten megtanultam az alapokat, utána kiköltöztem, és végülis megszoktam, hogy beszélnem kell, ahhoz, hogy megértsenek :D

köszi szépen, akkor nekiállok :)

2014. okt. 20. 14:24
 5/7 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy van e érzéked hozzá. Én alsó tagozatban szakkörön németeztem, hobbiból, utána a gimiben angolul tanultam, én nulláról indultam, miközben a társaim már 6 éve angolt tanultak, és mégis nekem ment végül jobban... Iskola után is folytattam a "hobbi" nyelvtanulást, 21 évesen kezdtem újra a németet, tanár nélkül, itthon... azóta megvan a német, spanyol, orosz, francia, most portugálul és mellette latinul tanulok. Pedig nem vagyok már fiatal sem... úgyhogy mindent lehet, szerintem, csak akarni kell, meg persze tehetség kell hozzá. :)
2014. okt. 20. 15:09
 6/7 A kérdező kommentje:
értem, hát angolra elég fogékony voltam :) remélhetőleg némettel sem lesz gond :) én is csak így hobbi szinten szeretném, tetszik a nyelv :D
2014. okt. 20. 18:43
 7/7 anonim válasza:

Kérdés megírása óta eltelt 7 esztendő...

Szeretnék érdeklődni, hogy végül mi lett a történetből

2021. aug. 31. 03:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!