Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Igazából annyit szeretnék...

Igazából annyit szeretnék tudni, hogy a cirill betűs billentyűzeten hogy tudom leírni a @-t?

Figyelt kérdés
Egyszerűen sehol sem találom, neten sem találtam hozzá segítséget, de valahogy csak írnak mondjuk az oroszok is e-mail-t...
2014. okt. 8. 23:21
 1/10 chtt ***** válasza:
alt+64
2014. okt. 8. 23:51
 2/10 anonim ***** válasza:
shift 2
2014. okt. 9. 02:03
 3/10 anonim ***** válasza:

de itt vannak ezek:

[link]

[link]

[link]

[link]

2014. okt. 9. 02:05
 4/10 anonim ***** válasza:

de akkor az is lehet, hogy jobb (vagy bal) alt 2

de szerintem csak simán shift 2

2014. okt. 9. 02:10
 5/10 chtt ***** válasza:

Kedves Kérdező! Megírnád, melyik jött be?

Ugyanis én is végigpróbálgattam, amiket a ruszki oldalak írtak (shift+2, ctrl+fordított e kétszer, stb.), de egyik sem adott @-t.

Laptopon dolgozom, magyar billentyűzet. Ha átállítom oroszra, és ott csak az alt+64-ből lesz "kutya". (nekem nincs is bal meg jobb alt-om, brühühü). A shift+2 simán orosz bal idézőjelet ír, az amerikai angol billentyűzeten viszont @-t (a brit angolon normál idézőjel, mint a magyaron).

Látom, én látom a billentyűzetképeket... ezek szerint kétféle orosz billentyűzet lenne?

Előre is köszi a válaszodat.

:)

2014. okt. 9. 08:07
 6/10 anonim ***** válasza:

Megpróbálhatjátok a control 2-t.

De utánaolvastam és ilyenkor az oroszok vagy átváltják latin betűsre a billengyűzetkiosztást, mert az emaileket ugye náluk is latin betűkkel kell írni, szóval úgyis át kell váltani ha email címet akarnak írni, és ekkor már be tudják ütni a kukacot a shift 2-vel.

Itt kitárgyalják ezt:

[link]

Vagy az alt 64-et használják.

Vagy van a microsoftnak billentyűzet-kiosztó, átdefiniáló programja, amivel bármit kioszthatsz bármelyik billentyűre.

Itt van ez az oldal, ha rajta tartjátok (lenyomás nélkül) az egeret a billentyűkön, akkor kiírja hogy kell beütni a jeleket.

[link]

Ez a kép is segíthet, bár ezen éppen a kukac nincs rajta:

[link]

Illetve itt egy másik típusú, régebbi orosz kiosztás, amelyiknél lent, a ju betűnél van a kukac:

[link]

De többféle kiosztású orosz fizikai billentyűzet létezik, van amelyiken elő lehet híni control 2-vel a kukacot, van amelyiken nem.

Ugyanígy szoftveresen is választható az adott fizikai billentyűzethez többféle szoftveres kiosztás is, tehát lehet, hogy lehet választani olyan kiosztást, amelyiken ott van a control 2-nél a kukac. Ugyanúgy, ahogy magyarból is többféle kiosztást lehet választani a windowsban, magyar 101/102 gombosat, meg még egy pár félét.

2014. okt. 10. 01:53
 7/10 anonim ***** válasza:
Esetleg még control+shift-el is végig lehet zongorázni a számokat.
2014. okt. 10. 01:58
 8/10 chtt ***** válasza:

control 2-vel, ill. control+shift és számokkal nekem kutyafülét sem csinál a billentyűzetem. :)))

Köszi, kedves #6., nagyon hasznos vala, amit írtál.

Ezek szerint nálam, a póriasan magyarról oroszra állított billentyűzeten alt+64, és ha valakinek az nem jön be, akkor végigzongorázhat még más lehetőségeket.

2014. okt. 10. 07:51
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, egyedül az ALT+64 jött be. Nézzétek: @! Bár néha ilyet kapok, ha kapkodok: . Marha jó. :D
2014. okt. 11. 13:51
 10/10 A kérdező kommentje:
Előbbiben nem látszik: pikk jel. :D
2014. okt. 11. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!