Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy könnyebb vagy hogy kell...

Hogy könnyebb vagy hogy kell meg tanulni az angol szavakat?

Figyelt kérdés

ha elsőnek az angolt tanulom és hozzá a magyart vagy fordítva elsőnek a magyart majd hozzá az angolt?

vagy esetleg másképp?

esetleg valami ötlet hogy tudnám könnyeben meg jegyezni

2014. okt. 7. 19:48
 1/8 anonim ***** válasza:

kártyával!

vágsz papírból kis téglalapokat és ráírod a szavakat.

egyik oldal magyar-másik angol, lesz a végére egy kis paklid amit tanulgathatsz, mész végig a szavakon amíg meg nem tanultad őket. Ha mondjuk valamit 3 körön keresztül tudsz, azt kiveheted, amit nem az meg úgy egyre gyakrabban jön majd sorra.

Szerintem így a leghatékonyabb

2014. okt. 7. 19:56
 2/8 anonim ***** válasza:

ha van iPaded vagy tableted akkor vannak ilyen programok rá, amik ezen az alapon működnek.

Akkor "csak" bepötyögni kell a szavakat, nem vagdosni meg írkálni

2014. okt. 7. 19:57
 3/8 anonim ***** válasza:
Azért az irkálás is segít megtanulni a szavakat.
2014. okt. 7. 21:17
 4/8 A kérdező kommentje:
Értem és köszi!! De elsőnek az angolt szót tanúljam vagy a magyart?
2014. okt. 9. 21:51
 5/8 anonim ***** válasza:
mindkét oldalára írsz. az egyikre a magyar, a másikra az angol jelentést, és akkor mész sorba, jönnek a magyar szavak, és ha nem tudod, megfordítod és meglesed mi lett volna a helyes szó, aztán megy vissza a pakliba :)
2014. okt. 10. 00:19
 6/8 A kérdező kommentje:
Én ezt értem de elsőnek az angolt olvassam utánna a mgyar megfelelőjét vagy elsőnek a magyart és úgy hozzá az angol megvelelőjét pl. fúj-blow, blow-fúj
2014. okt. 11. 23:08
 7/8 anonim ***** válasza:

Te milyen értetlen vagy :D

van egy kártya amit papírból kivágtál, ennek a kártyának 2 oldala van

az egyik oldalára felírod, hogy fúj, a másikra hogy blow

mész mész a kártyákon át jön, hogy enni, jéé ezt tudom, eat (mondod magadba, majd megfordítod a kártyát és lám! helyes volt a megoldás)

ezt így csinálod a szavakkal tovább, jön az aludni, sleep, leellenőrzöd, ez is helyes, mész tovább

a szavakat amiket több körön tudtál kiveszed a kis paklidból, aztán amiket nem, azok jönnek majd gyakrabban, mert a pakli egyre kisebb lesz.

szóval jön az, hogy fújni, és Te nem tudod, akkor megnézed mi az, és utána megy a pakli végére.

ennél érthetőbben nem tudom elmagyarázni

érdemes néha megkeverni a paklit, mert az ember hajlamosabb megjegyezni még azt is melyik szó melyik után jön, mint azt hogy mi mit jelent :D

2014. okt. 11. 23:40
 8/8 anonim ***** válasza:

jólva, rájöttem, hogy feleslegesen írtam regényt mert értetted :D

szerintem érdemesebb a magyarral kezdeni (úgy mint ahogy fent írtam) igazából én minden nyelven csak úgy tanultam..visszafele se árt, de sztem nem feltétlen kell

2014. okt. 11. 23:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!