„Te tudtad, hogy nagyon szeretem az első szavát ennek a kérdésnek?” (S most már neked csak magyarról magyarra kell ezt lefordítanod. Amúgy ez inkább kunszt, mint tudomány, szóval nem egészen értem a kategóriát.)
2014. okt. 7. 17:22
3/11 anonim válasza:
Tudod, hogy nagyon szeretem a második szavát ennek a kérdésnek?
2014. okt. 7. 18:06
4/11 anonim válasza:
amúgy lefordítja
2014. okt. 7. 18:07
5/11 anonim válasza:
18:06, amit te írtál, az egész mást jelent. Mit szeretne a lírai én a „hogy”-ban?
2014. okt. 7. 18:09
6/11 anonim válasza:
Miért jelent egész mást? Igaz nem tudod, hanem tudtad, de amúgy miért is más?
2014. okt. 7. 18:15
7/11 anonim válasza:
Oké, az eredeti kérdés második szava, az az, hogy „TE”. Aki ezt mondta, úgy értette, hogy igazán szereti azt, akinek a kérdést feltette. Ha te második szónak azt rakod be, hogy „hogy”, akkor különös perverzióid vannak. (És akkor a 18:06-osban is lehet „nagyon” helyett „igazán”, ha pontoskodni akarunk.)
Másrészt angolul jobban kijön a dolog, mert a „te” és a „téged” is egyformán „you”, ráadásul a tárgyas/alanyi ragozás se zavar be. Szóval nehéz tökéletesen lefordítani.
2014. okt. 7. 18:21
8/11 anonim válasza:
Ja nekem az meg sem fordult a fejemben, hogy a magyar fordításban nézzük a második szót, nyilvánvaló, hogy az eredetit nézzük, ami a you, nekem ez egyértelmű volt.
2014. okt. 7. 22:49
9/11 anonim válasza:
Ha egy teljes egészében magyarra fordított regényt olvasnál, amiben nincsenek idegen szavak (még idézve se), akkor örülnél neki, ha az eredeti (például perzsa) szavakra volnának benne utalások?
Amúgy ha már itt tartunk, akkor a célközönségtől nagyon alap angoltudást feltételezve a
Tudtad, hogy én nagyon szeretem a „YOU” szót ebben a kérdésben?
fordítás is elmegy.
2014. okt. 7. 22:56
10/11 anonim válasza:
Annyira belementetek ebbe. Elég legg volna azt modnani, hogy a 3. válaszolónál rossz az igeidő és kész. Ennyivel le lehetett volna zárni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!