Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mi a magyar megfelelője...

Mi a magyar megfelelője annak, hogy "voice tag"?

Figyelt kérdés
Egy szinkronizálással és hasonló szolgáltatásokkal foglalkozó cég szövegében szerepel ez a szó. Le kéne fordítanom egy mondatot, amiben ez is benne van, de nem jut eszembe semmilyen jó megfelelő (kb. értem, miről van szó, csak magyar kifejezést soha nem hallottam még rá). Valaki tudna nekem segíteni?

#angol #fordítás #voice tag
2014. szept. 11. 00:47
 1/6 anonim ***** válasza:

hang címke

hangjegyzet

de mi a mondat?

2014. szept. 11. 01:23
 2/6 A kérdező kommentje:
We are happy to take care of your voice over, narration or voice tag work, in the style you prefer.
2014. szept. 11. 01:29
 3/6 anonim ***** válasza:
Én úgy találtam,hogy a voice tag inkább egy hang alapú parancs része, pontosabban egy szó vagy hangrészlet ami a mai eszközöknél a hang alapú vezérléshez kell.
2014. szept. 11. 10:36
 4/6 A kérdező kommentje:
Én is megtaláltam ezt, de ez valahogy nekem nem illik ebbe a szövegkörnyezetbe.... Olyat is találtam, hogy azt is lehet voice tagnek hívni, mikor elõre felvesznek rövid szövegeket késõbbi felhasználásra (pl. buszokon hangosbemondás stb.), szerintem inkább errõl van szó. Erre valaki tud jó magyar kifejezést?
2014. szept. 11. 13:30
 5/6 anonim ***** válasza:
Ebben az esetben lehet automata hang. Olyan hang, mint amelyik pl. a villamoson vagy metrón mondja, melyik megálló következik, figyelmeztet, hogy az ajtók záródnak, vagy amelyik a liftben mondja, melyik emeleten állt meg.
2014. szept. 11. 14:36
 6/6 A kérdező kommentje:
Ez egész jól hangzik, köszi a segítséget! :)
2014. szept. 11. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!