Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Japánul ezt a kanjit &#...

Japánul ezt a kanjit 小, hogy kell olvasni ha csak magában áll?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy a kanji azt jelenti "kis" vagy "kicsi" és tudom, hogy a kanji "On'yomi" olvasata "shou"(しょう) és a "Kun'yomi" olvasta pedig "chisai"(ちさい) (vagy "ko"(こ), de ezt magában nem használják).

De ha magában áll a kanji, mely olvasatát kell használni? Teszem azt ha pl a WC lehúzóján van(japán WC-ken ezzel jelzik a kis vizes lehúzást) és valakinek meg akarom mondani mi van oda írva, mely olvasatot használom?

Azért kérdem mert pl valahol a "chisai"-t így használják

"小さい", tehát felmerült bennem, hogy ha ezt olvassák "chisai"-nak akkor, hogy olvashatják magában a 小 kanjit is annak? Valaki fel tudna világosítani?

2014. szept. 1. 01:43
 1/4 A kérdező kommentje:
Elnézést, kicsit elírtam. Nem "chisai"(ちさい) hanem "chiisai"(ちいさい).
2014. szept. 1. 02:12
 2/4 anonim ***** válasza:
Én "shou"-nak olvasnám, a WC-s példában meg pláne, mivel ott a 小便 (しょうべん) rövidítéseként használják.
2014. szept. 1. 09:33
 3/4 anonim ***** válasza:

A chiisai nem maga az olvasat, hanem ha 小さい-ként vagy annak valamilyen alakjaként szerepel valahol, akkor ott az olvasata "chii" plusz a mögötte álló hiraganák.

Az meg egyébként egy hibás kifejezés, hogy "on'yomi olvasat". Vagy "on yomi", vagy "on olvasat", de így ötvözve hibás, mert a "yomi" szó jelenti az olvasatot.

2014. szept. 1. 09:40
 4/4 anju ***** válasza:
Sehogy. Körülírják.
2014. szept. 1. 23:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!