Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szerintetek tényleg van 7,2...

Szerintetek tényleg van 7,2 millió szó a magyar nyelvben?

Figyelt kérdés
Olvastam a magyar nyelvről, hogy hány szó van összesen. Meg hogy pl. egy átlag ember aktív szókincse 3-5ezer szó, a passzív 5-10ezer, egy nagyon művelté akár 40-60ezer stb. A lényeg, hogy kb. 1 millió magyar szó van, ha belevesszük az elavult meg az elég speciális szavakat is, de összesítve mindet van 7,2 millió magyar szó. Ennek a magyarázata: "Az 1,48 milliárd szövegszót (v. szóelőfordulást) tartalmazó magyar webkorpusz 4%-os hibatűréssel készült metszetéből kinyert szókincs mérete (lexémák, ill. szótári szavak), kézi ellenőrzés nélkül." Ezt amúgy nem igazán értem. De nekem nagyon soknak tűnik:O
2014. aug. 23. 12:00
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A magyar ragozó nyelv, ez nagyon megsokszorozza a szavak számát. Ráadásul bokrosodó tulajdonsága is van a magyar nyelvnek.
2014. aug. 23. 12:12
 2/4 anonim ***** válasza:
26%
Ki nem b*szik bele
2014. aug. 23. 12:16
 3/4 anonim ***** válasza:
0%
Előfordulhat, viszont én abban nem hiszek, hogy 1 millió magyar szó lenne. Szerintem felsőhangon is maximum 2-300 ezer, és akkor más sokat mondtam. Ragozva, átalakítva, stb... előfordulhat, hogy 7,2 millió van.
2014. aug. 25. 08:04
 4/4 anonim ***** válasza:
20%

Enyhén szólva kérdéses, hogy mit nevezünk másik szónak. :)

Hajó, hajókat, hajóból... Ugyanaz a szó? :)

Borda, bordás... Ugyanaz? :)

2014. szept. 5. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!