Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A schönen urlaub (+ név)...

A schönen urlaub (+ név) megfelel a viele Grüße (+ név) nek?

Figyelt kérdés
Vagy mindkettőt bele kéne írnom a levélbe?
2014. aug. 14. 17:58
 1/5 anonim válasza:
Az első azt jelenti, hogy "szép/jó nyaralást, a másik pedig, hogy "minden jót". Írd bele nyugodtan mind a kettőt.
2014. aug. 14. 18:25
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszod. Azt tudom, hogy mit jelentenek. Csak állandóan bele azt írom, hogy liebe/viele Grüße, legutóbb azt írtam, hogy ich wünsche dir schöne Ferien und viele Grüße.. Gondoltam egyszer írhatnék valami mást is végre és nem írnám bele a Grüßét, csak hogy szép nyaralást.. De nem tudom, ezt így szokás-e vagy ők tényleg mindig hozzáteszik hogy VG?
2014. aug. 14. 18:37
 3/5 A kérdező kommentje:
Vedd úgy, hogy a "bele" szó nincs ott. :D
2014. aug. 14. 18:37
 4/5 anonim válasza:
Tényleg sokszor használják ők is és mégtöbbet használjuk mi magyarok, de egy idő után már váltanod kéne, nyugodtan helyettesítsd ilyenekkel, amiket még írtál. :)
2014. aug. 14. 18:52
 5/5 A kérdező kommentje:
Na de most akkor ez volt igazából a kérdésem, hogy lehet-e helyettesíteni vagy kell bele mindkettő, csak nem tudok normálisan fogalmazni. :D
2014. aug. 14. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!