Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mennyi idő francia nyelvből a...

Mennyi idő francia nyelvből a középszint?

Figyelt kérdés

Suliban tanulnám. Hány év kb? Jó a nyelvérzékem de a kiejtéstől egy picit félek...

Köszi a válaszokat!

2014. aug. 6. 11:31
 1/5 anonim válasza:
Ha minden nap tanulod a suliban kb. 3-4 órát, és otthon is minimum ennyit, akkor 3-4 év alatt megvan. De ahhoz nagyon keményen kell tanulnod!:)
2014. aug. 6. 11:52
 2/5 anonim ***** válasza:
Pontosan úgy van, mint ahogyan az első hozzászóló írta;)
2014. aug. 6. 18:15
 3/5 anonim válasza:
Nekem második nyelvem volt gimiben, 3 év alatt meglett a középfok :)
2014. aug. 7. 13:31
 4/5 anonim ***** válasza:

Szerintem ennél sokkal hamarabb meglehet tanulni. Ha annyira akarod !

En 2 évig "szenvedtem" az osztàlyunkban a francia oràkon, nagyon lassan haladtunk és a tanar sem volt egy nagyszam. Aztan kitalaltam, hogy elorehozott érettségit teszek; 4 honapom volt megtanulni 1,5 év anyagàt egyedul. Minden nap tobb oràt foglalkoztam vele, és sikerult !

Kiejtést màr nehezebb iskolàban megtanulni, anyanyelvu embertol kéne hallani... De arra kimehetsz Franciaorszagba, vagy kereshetsz Magyarorszàgon francia ismerosoket, illetve amig suliban vagy, tàmaszkodhatsz a filmekre és esetleg vegyél magadnak kulon a kiejtéssel/fonetikàval foglalkozo konyvet. Nekunk a kiejtést szinte nem is tanitottàk, orultek, ha ossze tudunk rakni egy mondatot, nem hogy még jol kiejteni... :)

Fontos, hogy korulvedd magad a nyelvvel, legyen a mindennapjaidban és akkor szintén sokkal konnyebb, gyorsabb, intenzivebb. Pl. ha àtàllitod "minden" nyelvét franciàra. (telefon, Facebook, sz.gép...) Ha pedig màr megvannak az alapok, kezdj el sokat olvasni franciàul.

2014. aug. 7. 13:42
 5/5 anonim ***** válasza:

Komolyabban 1,5 éve foglalkozom a nyelvvel, és most úgy érzem, le tudnám tenni a középfokú nyelvvizsgát. A középszint, ahogy a kérdésedben szerepelt, az érettségire vonatkozik, nekem eddig minden fent lévő, megoldott középszintű anyag 95% fölött volt, de a leggyakorik a 98-100% volt.

Ehhez minden héten magánórára jártam, egy darabra a héten, és magam foglalkoztam vele, hiába tanultam a suliban, az nem ért túl sokat, nekem az is "plusz gyakorlás" volt. Nálam a jó magántanáron és a franciával való szerelembe esésen múlott az eddigi teljesítmény :)

2014. aug. 10. 00:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!