Melyik arab országokban értik meg a török nyelvet?
Figyelt kérdés
Azt hallottam, hogy a török nagyon hasonló az arabhoz. Annyira, hogy beszélik valamelyik arab országban a török nyelvet?2014. aug. 2. 23:36
1/5 anonim válasza:
Nem hasonló.
A török nagyon más...
2/5 anonim válasza:
Semmi hasonlóság nincs a kettő között. Úgy tudom, sehol nem értik meg, hiszen gyakorlatilag az araboknak semmi köze a törökökhöz.
3/5 A kérdező kommentje:
Értem...köszi! :)
2014. aug. 4. 11:27
4/5 ajoker válasza:
Azert az igazsaghoz tartozik, hogy a török tele van arab szavakkal!
5/5 anonim válasza:
A szókincs hasonlóságából még egyáltalán nem következik, hogy A és B nyelv rokonságban állnak. Amit nézni kell, az az alapszókincs, ami az arab és a török esetében egyáltalán nem hasonlít. Azok a szavak, amelyek az arabból kerültek át a törökbe, azok az iszlám felvétele után érkeztek (kb. 13. század). A nyelvtanuk szintén különbözik: az arab flektáló, míg a török agglutináló nyelv. Ráadásul régóta tudjuk, hogy a két nép két különböző földrajzi régióból származik, ami kizárja, hogy a nyelveik rokonok lennének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!