Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy küzdhetem le az enyhe...

Hogy küzdhetem le az enyhe tájszólást?

Figyelt kérdés

Nógrád megyei lakos vagyok és enyhén tájszólással beszélek. Egy városi pl. pesti embernek ez rögtön feltűnik.

Minden szót rendesen mondok, nem úgy hogy pl. Szeged helyett Szögödöt mondok vagy ilyesmi, mindent helyesen ejtek ki, csak amolyan "furcsa" a hanglejtése vagy furcsának hangzik valamelyik betű a számból. Pl. az A betű eléggé.

Engem nagyon zavar, és más is bántott már miatta.

Hogy lehet ebből "kilábalni", hogy normálisan ejtsem ki a szavakat? Vagy gyakorolni kell valamit , mit csináljak?

#nyelv #tájszólás #parasztos beszéd
2014. aug. 2. 17:41
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Nyugodtan vágj bele. Én a környezetemben azt tapasztalom, hogy valakit a nyelvjárása miatt piszkálni egyre inkább ciki. Persze bizonyos körökben még dívik, de az átlagember ilyet már nem nagyon csinál.

(Inkább jellemzőbb a "jajj de furán beszél, tök érdekes", meg a "régi jóóó magyar kiejtés, az ám az igazi", ami szintén nem jó hozzáállás, de legalább nem csesztetés )

2014. aug. 5. 02:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!