Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy lenne ez angolul?

Hogy lenne ez angolul?

Figyelt kérdés
Sok helyen láttam már , gondoltam én is kipróbálom.
2014. júl. 23. 23:36
 1/6 anonim ***** válasza:
I've seen it at much places, so I thought I try it, too.
2014. júl. 23. 23:40
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
I've seen it in many places so I thought I'd try.
2014. júl. 23. 23:50
 3/6 anonim ***** válasza:
A 2.
2014. júl. 24. 01:09
 4/6 anonim ***** válasza:
Hogy-hogy? Az I'd az feltételes mód, nem?
2014. júl. 24. 01:47
 5/6 anonim ***** válasza:

2. válaszoló vagyok.

Ha magyar nyelvtanban képben lennél, tudnád, hogy a magyar jelen időt is sokszor használ a feltételes mód kifejezésére.

Az I'd viszont nem is feltétlenül emiatt van ott, hanem azért, mert az mondod 'I will try', a mondat eleje viszont múlt idő 'I thought'. Mivel az angol egyszerre múlt és jövő időt ilyen kontextusban nem használ egy mondaton belül, ráadásul a gondolat, hogy 'kipróbálom', a múltban született meg, tehát az 'I thought' múlt idejével egyidejű, ezért az 'I will' jövő időt abba a múltbeli pillanatba kell visszaegyeztetni, és 'will'-ből 'would' lesz ilyen esetben. Nézd meg 'Reported speech' címszó alatt az igeidő-egyeztetéseket.

2014. júl. 24. 08:49
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!:)
2014. júl. 24. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!