Mit jelent ez a mondat? (angol)
Not like "boyfriend" mostly just crushes. - Kimondottan "barátja" még nem volt, csak szerelmei.
"Cuz for some reason every guy thinks he can score a gay girl" - Mert valamilyen okból minden srác azt hiszi, egy meleg lányt könnyen megkaphat.
Not like "boyfriend" mostly just crushes. - Nem igazán, volt "barátja", legtöbbször csak összetörték (a szívét) vagy legtöbbször csak "pofára esett" (bocs nem találtam jobb szót a crushes-hoz, mivel máshogy kéne fordítani, mint hogy törés, ha egy kifejezésben írod)
"Cuz for some reason every guy thinks he can score a gay girl" - Valamiért minden srác azt hiszi, hogy ő egy meleg lánnyal "simán" tud "eredményt elérni" = simán meg tudja oldani, hogy beleszeressen egy meleg lány.
A crush ebben az esetben szerelmet jelent. Pl. I have a crush on someone - Szerelmes vagyok valakibe.
Things have to happen - Ezeknek a dolgoknak meg kell történnie.
#2es tökéletesen mondja, Ákos meg roszzul.
A "crush"-nak nincs magyar megfelelője, pedig teljesen logikus dologról van szó, Azt jelenti hogy valaki úgy a "szerelmed" hogy egyoldalú; talán úgy lehetne fordítani hogy "tetszik neked".
pl:
I had the biggest crush on my teacher for my entire senior year.
Teljesen bele voltam zúgva a tanáromba a teljes utolsó iskolaévem alatt.
She has a crush on Joey, but she does not dare tell him.
Bele van zúgva Joey-ba, de nem meri neki megmondani.
Young girls often have crushes on movie actors.
A fiatal lányok gyakran képzelik úgy, hogy szerelmesek filmszínészekbe.
Talán az utolsó mondat a legárulkodóbb: a crush az afféle "gyerekszerelem", tehát kicsit lekicsinylő is a szó; nem komoly kapcsoalt, hanem hogy valaki tetszik neked, ábrándozol róla, de ez lehet teljesen irreális (mint mondjuk egy kiskorú rajongó "szerelme" egy slágerénekes iránt.
Tehát a barátod mondata teljesen logikus; komoly kapcsolata még nem volt, csak kisebb belezúgások/valakik akik tetszettek neki és akikkel szívesen járt volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!