Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy van ez a két német vicc...

Hogy van ez a két német vicc magyarul?

Figyelt kérdés

1. Ein Ossi, ein Bayer und ein Preuße fahren zusammen in einem Auto. Und plötzlich sitzt ein Frosch auf der Straße. Der Bayer, der Fahrer des Autos, hält an und steigt aus. Er nimmt den Frosch und bringt ihn an den Straßenrand. Dann verwandelt der Frosch sich in eine gute Fee. Sie gewährt jedem von den Dreien einen Wunsch für die Rettung des Frosches.

Der Ossi wünscht sich als erster etwas. „Ich möchte, dass die Mauer wieder steht und alle DDR Bürger wieder in ihrem Land sind.“ Boom….der Wunsch ist erfüllt und der Ossi ist verschwunden

Als nächster äußert der Preuße seinen Wunsch. „Ich will eine Insel in der Karibik auf der alle Preußen ab sofort leben.“ Boom…..sein Wunsch wird ihm erfüllt und er verschwindet

Dann ist nur noch der Bayer übrig. „Hab ich das jetzt richtig verstanden? Alle Ossis sind hinter der Mauer und alle Preußen sind auf einer Insel?“

„Ich glaub da nehme ich nur eine Leberkässemmel!“

2. Und am 8.Tag erschuf Gott die Dialekte !

Alle Völkchen waren glücklich.

Der Berliner sagte:

"Icke hab nen wahnsinns Dialekt, WA ?"

Der Hanseate sagte:

"Moin Dialekt ist dufte, NE !"

Der Kölner sagte:

"Hey, du Jeck, mit Kölsch feiert man Karneval !"

Der Hesse sagte:

"Babbel net, di Hessa babbeln des best Hochdeutsch!"

Der Sachse sagte:

"Ja nu freilisch is äs Sächsisch klosse !"

Nur für den Bayer war kein Dialekt übrig.

Da wurde der Bayer traurig......

Irgendwann sagte dann Gott:

"Scheiss di ned o, dann redst hoid wia I !!!"

2014. jún. 28. 23:25
 1/2 anonim ***** válasza:

Az első kb valahogy így:

Egy keletnémet, egy bajor és egy porosz együtt utaznak egy autóban. Az úton ül egy béka. A bajor, aki vezeti az autót megáll és kiszáll. Megfogja a békát és leviszi az útról, mire az tündérré változik. Mindhármuknak ad három kívánságot, amiért megmentették.

A keletnémet kíván először. "Azt szeretném, hogy újra álljon a Fal és minden NDK polgár a saját országában legyen." Bumm... a kívánság teljesült és a keletnémet eltűnt.

Következőnek a porosz fejezi ki saját vágyát. "Egy szigetet szeretnék a Karib-tengeren, ahol minden porosz nyugodtan élhet." Bumm... kívánsága teljesült és ő eltűnt.

Már csak a bajor van vissza. "Jól értem? Minden keletnémet a Fal mögött van és az összes porosz egy szigeten? Azt hiszem én csak egy májkrémes zsömlét kérek!"

A másodikat én nem tudom rendesen lefordítani, mert a nyelvjárások különbözőségére épít, a humor meg elveszne.

2014. jún. 29. 10:18
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi! :)
2014. jún. 29. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!