Tudtok nekem mondani német nyelvű, rövid, "fárasztó", vagy csak simán vicces, viccet (ha lehet a magyar fordítását is írjátok le)?
Hogy hívják a Hernyó feleségét?
Frau Nyó.
Ez fárasztó :D
Írok fordítást is a viccek után, de nem mindent pontosan szó szerint, mert magyarul máshogy kell írni, hogy értelme legyen:
Eine Brünette, eine Schwarzhaarige und eine Blondine wollen eine 8 km lange Strecke durchs Meer zu einer Insel schwimmen.
Die Schwarzhaarige schafft die ganzen 8 km, die Brünette ertrinkt auf halbem Weg.
Die Blondine aber schwimmt 4 km, sagt: "Ich kann nicht mehr!" und schwimmt zurück.
Egy barna, egy fekete és egy szőke nő 8 km-es távolságon át akarnak úszni a tengeren egy szigethez.
A fekete hajú leússza a teljes 8 km-t, a barna belefullad félúton.
A szőke 4 km úszás után azt mondja: "Én nem bírom tovább!" - és visszafordul, visszaúszik.
Ez pedig német szóvicc, magyarul nem vicces:
Erklärt der Lehrer: "Wörter die mit 'un-' anfangen bedeuten immer etwas schlechtes, wie z.B. Unfrieden oder unangenehm. Kennt ihr noch ein Beispiel?"
Fritz meldet sich und sagt: "Ich kenn noch eins: UNTERRICHT!"
A tanár magyaráz: "Az un-nal kezdődő szavak mindig valami rosszat jelentenek, pl. békétlen, kellemtelen. Ismertek még ilyen példákat?"
Frici jelentkezik és mondja: "én ismerek mégegyet: tanítás"
(A németeknél - ahogy a viccben a tanár is mondja - az un a rosszat jelenti: gesund - egészséges, ungesund - egészségtelen, angenehm - kellemes, unangenehm - kellemetlen stb. Az unterricht nem ilyen szó, csak egész véletlenül un-nal kezdődik. Tanítást jelent, un nélkül nincs értelme. Így ez egy szóvicc)
Unterhalten sich zwei Blondinen.
Sagt die eine: "Stell dir vor, ich war gestern im Kaufhaus. Plötzlich war Stromausfall und ich steckte zwei Stunden im Fahrstuhl fest."
Meint die andere: "Ich war auch dort und musste zwei Stunden auf der Rolltreppe stehen."
Két szőke nő beszélget.
Azt mondja az egyik: "Képzeld el i volt tegnap az áruházban. Hirtelen áramszünet lett és 2 órára a liftbe szorultam."
Gondolja/mondja a másik: "Én is ott voltam és 2 órán át a mozgólépcsőn kellett állnom.
Warum klettert die Blondine über eine Glasscheibe?
Damit sie sieht was dahinter ist.
Miért mászik fel a szőke nő az üvegtáblára?
Hogy lássa mi van mögötte.
Der Deutschlehrer trägt vor: "Ich gehe, du gehst, er geht, wir gehen, ihr geht, sie gehen. Fritzchen, kannst du mir sagen, was das bedeutet?"
"Tja, Ich würde sagen, alle sind weg!"
A tanár magyaráz: én megyek, te mész, ő megy, mi megyünk, ti mentek, ők mennek. Frici, meg tudod mondani, hogy ez mit jelent?
"Igen, meg tudom mondani, mindenki eltűnt/elment."
(ez megintcsak németül viccesebb és értelmesebb a kifejezések miatt)
Im Unterricht fällt Fritzchen der Radiergummi runter. Er geht auf die Suche nach ihm.Da sagt der Lehrer: "Jetzt sprechen wir über Grabsteine!"
Er fragt Fritzchen: "Was würdest du auf meinen Grabstein schreiben, Fritzchen?"
Just in diesem Moment findet Fritzchen seinen Radiergummi. Er sagt: "Da ist er ja, der Drecksack!"
Órán Fritzchen (Frici) radírja leesik. Ő a keresésésre indul. Közbe mondja a tanár: "Mi most a sírkőről fogunk beszélgetni!"
Ő megkérdezi Fricit: "Mit írnál az én sírkövemre, Frici?"
Épp ebben a pillanatban Frici emgtalálja a radírját. Azt mondja: "Végre itt van, a szemétláda!"
Eine Blondine sitzt bei Günther Jauch.
Sie ist bei der Millionenfrage, die lautet: "Welcher Vogel baut kein Nest?"
A) Der Specht
B) Die Amsel
C) Der Kuckuck
D) Die Drossel
Blitzschnelle Antwort: "C!"
Alle applaudieren, Günther Jauch gratuliert und fragt: "Haben Sie das geraten oder gewußt?"
Darauf die Blondine: "Herr Jauch, jedes Kind weiß doch, dass der Kuckuck in der Uhr wohnt!"
Egy szőke nő Günther Jauchnál ül. (a német Legyen Ön is Milliomos vezetője)
A milliomos kérdésnél tart, ami így hangzik: "Melyik madárnak ninsc fészke?"
A) a harkály
B) a feketerigó
C) a kakukk
D) a vörösbegy
Villámgyors válasz: "C!"
Mindneki tapsol, Günther Jauch gratulál és kérdezi: "Ezt ön tippelte vagy tudta?"
Erre a szőke nő: "Jauch úr, hiszen minden gyerek tudja, hogy a kakukk az órában lakik!"
Wie kann man eine Blondine stundenlang unterhalten ?
Man gibt ihr ein Blatt das auf beiden Seiten beschriftet ist: "BITTE WENDEN!"
Hogy lehet egy szőke nőt órákig lefoglalni?
Adjunk a kezébe egy papírt aminek mindkét oldalára az van írva: "KÉREM FORDÍTSA MEG!"
Itt van sok német vicc, oldalt válogathatsz, hogy milyen típusú legyen:
Ha szeretnéd, hogy valamelyiket elfordítsam, akkor írj, és fordítom szívesen :)
4 lába van asztal de nem szék?
kecske
nem
4kecske!
-Wie bessert eine Blondine einen Schreibfehler am Computer aus?
-Mit Tippfix!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!