Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Másnak is volt ilyen mélypont...

Másnak is volt ilyen mélypont nyelvtanulás közben?

Figyelt kérdés
Felsőfokú nyelvvizsgára készülök, egyik héten 2, másik héten 3 órát járok tanárhoz, ahol sokat beszélek, de egyszerűen hiába tanulok meg tök jó kifejezéseket, beszéd közben alig jut 1-1 eszembe. A nyelvtanom sem túl erős még, beszéd közben sokat kell gondolkodnom a ragokon és a helyes igeidőn, ami a kiejtésem is lerontja. Úgy érzem, sosem tanulom meg ezt a nyelvet, pedig napi több órát foglalkozom vele (sorozatnézés, könyvolvasás, tv nézés, nyelvtangyakorlás, magamban beszélés:D). Ti hogy jutottatok túl ezen?

2014. máj. 20. 10:50
 1/7 anonim ***** válasza:

Milyen nyelv?

Egyébként a hangps könyvet ajánlom. Mindennap amenyitcsak lehet ugyanazt a könyvet sxoszor és nagyon soxor meghallgatni.

2014. máj. 20. 11:14
 2/7 anonim ***** válasza:
Abbahagytam egy évre. Hamarosan kezdem újra.
2014. máj. 20. 11:47
 3/7 anonim ***** válasza:

Van olyan hogy az ember nagyon nehezen tud túljutni egy szinten, példának itt vagyok akár én. Nekem középfokúm van, és gyakran alig értem hogy mit mondanak pl. a feliratos filmeknél a moziban. Voltam kint 3.5 hónapot az Egyesült Királyságban, de mikor azokat meghallottam beszélni, hát nagyon lesújtó volt hogy szinte semmit nem értek abból amit mondnak. Akkor elgondolkodtam hogy mi a fenének tanultam én eddig bármit is angolból.

Nem tudom hogy egy felsőfokú vizsga milyen lehet, csak kérdéseket nézegettem mikor a középfokúra készültem és nagyjából az fogalmazódott meg bennem hogy aki meg akarja azt csinálni, annak már nem lehet gond az hogy milyen igeidőt használjon.

2014. máj. 20. 19:46
 4/7 A kérdező kommentje:
Hát nyilván nem lehetne gond, de még az, épp ez a gondom:D
2014. máj. 20. 20:36
 5/7 anonim ***** válasza:

Úgy hogy állandóan netezek, érdeklődöm és az a legfontosabb, hogy sose szótárazok. Tényleg soha. Az a legrosszabb ha az angol szavakat egy magyarral állítok párhuzamba. Vagy kikövetkeztetem, vagy ha nem megy, ráguglizok de magyar találatra rá se nézek. Mondjuk ettől meg fog csappanni a fordítási képességed.

Én például gyakran kapom magam azon hogy angolul gondolkodom.

2014. máj. 25. 17:23
 6/7 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy picit régebbi kérdés de talán tudok pár tippet adni. Én is emeltre készülök ezért elvárják tőlem (illetve el van várva :D) hogy picit színesebben beszéljek. A gond az, hogy magyarul se beszélek annyira választékosan így nagyjából hiába próbálok olyan szavakat megtanulni amiket amúgy sem használnék. Nekem ami bejött, hogy ugyanazt a filmet (keress egyet amit lehetőleg imádsz, de nem túl egyszerű benne a beszéd) megnéztem kb. ötvenszer, sokszor csak ment a háttérben. Első pár alkalommal semmit se értettem belőle (elsőre persze megnéztem magyar felirattal) mikor felirat nélkül néztem. De egy idő után valahogy minden mondat kitisztul szinte a fejemben és elkezdem a nyelvtanukat is megérteni és rám is ragadnak egyes kifejezések, szófordulatok. (19. században játszódó film, választékosan beszélnek benne) Csak egy tipp, lehet, hogy hülyeség, nekem bejött.
2014. máj. 26. 19:17
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, igazából a lustasággal meg a rendszeresség hiányával van a gond, pedig a tanítványaimnak mindig javasolom, hogy tanuljanak minden nap ha csak 5 percet is, de nekem sokszor 2-3 nap is kimarad.
2014. máj. 26. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!