Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogyan mondják angolul azt,...

Hogyan mondják angolul azt, hogy "Ha én ezt akkor tudtam volna. "?

Figyelt kérdés
Múltkor felmerült egy társaságban, és noha mindannyian beszélünk valamennyit, ezt a mondatot egyikünk sem tudta frappánsan lefordítani. :)

2014. ápr. 24. 10:29
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Pont tegnap este futottam bele egy olyan kérdésbe, amire csak magánvéleményem volt, és csak _azt_hittem_, hogy megalapozott. Én voltam ott a 2-es válaszoló.

Úgyhogy mutatom a jó példát az ilyen esetekben helyes fogalmazásra:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__nyelvek__..

2014. ápr. 25. 08:10
 12/17 anonim ***** válasza:

#10,#11 Zolly-nak:

Elolvastam a logikus okfejtésedet, nem lennél rossz politikus sem! :-)

Tudod én abból indulok ki, hogy nincs olyan dolog az életben amit az ember tökéletesen tud, az hogy önmagáról ezt hiszi az egy dolog, sok ember hiszi azt magáról, hogy ő jobb, mint a másik... ...én nem, soha nem szoktam valakit azért elküldeni a fenébe, mert SZERINTEM nem tökéletes, max leírom az én elképzelésemet...

Mellesleg minden bejegyzés alapból egy SZERINTEM-el kezdődik... :-)

...és ha pl engem kijavítanak abból én tanulok, sokan nem ilyenek! :-)

De az még szép, hogyha valaki idejön és elkezdi minősíteni a tudásom bármiben is, az nem teszi számomra szimpatikussá, hiszen ő is csak ZAVARJA A VÁLASZADÓKAT... :-)

Továbbá én egy pár évtizede számítógépet programozok, és soha nem mondtam azt hogy én programozni tökéletesen tudok, mégcsak azt sem, hogy közel állok a tökéleteshez...

De hiszek magamban!

Tehát az angol is olyan, mint a programozás, ha nem gyakorlod, bizony kopik... ...Te például miért gondolod Magadról, hogy a tökéleteshez közel áll az angolod? Ez is csak nézőpont kérdése! :-)

ELNÉZÉST, HOGY EZZEL IS ZAVARTAM AZ ESZMECSERÉT! :-)

2014. ápr. 25. 09:41
 13/17 anonim ***** válasza:
Sok beszédnek sok az alja. Ne irkálj hülyeségeket az angolos kérdésekhez, mert a válaszoló alapul veszi azt, amit írsz, elhiszi, hogy az a jó, te ezzel félrevezeted. Ennyi.
2014. ápr. 25. 13:50
 14/17 anonim ***** válasza:

<< Mellesleg minden bejegyzés alapból egy SZERINTEM-el kezdődik... >>

A hallgatóság a vonal másik végén bárki lehet, és te azt nem tudhatod, hogy ő is így gondolja-e.

<< De az még szép, hogyha valaki idejön és elkezdi minősíteni a tudásom bármiben is, az nem teszi számomra szimpatikussá, hiszen ő is csak ZAVARJA A VÁLASZADÓKAT... >>

Ellenkezőleg, és ezt próbáld megérteni: ha ide válaszul írsz valamit, amiről nem egyértelmű, hogy csak a magánvéleményed, akkor ezzel nagy eséllyel megtéveszted a kérdezőt. Ha ezek után valaki más kijavítja, akkor az csak a te problémád, hogy esetleg neked ez nem szimpatikus, és személyes minősítésnek érzed, -- a kérdező viszont közben kap egy teljesebb képet, és talán mégse fog megvezetődni.

<< és soha nem mondtam azt hogy én programozni tökéletesen tudok, mégcsak azt sem, hogy közel állok a tökéleteshez... >>

A területen lehet egy megalapozott véleményed, amiről jól tudod, hogy legalábbis lényegesen többet tudsz, mint a hozzáférhető egyéb info-források. Ha a véleményed nem is tökéletes tudáson alapszik, "jobb híján" elmondhatod, plusz azt is, hogy hol nézzenek utána, hogy helyes-e az infod.

<< Tehát az angol is olyan, mint a programozás, ha nem gyakorlod, bizony kopik... ...Te például miért gondolod Magadról, hogy a tökéleteshez közel áll az angolod? >>

Nos, egyrészt nem hiszem, hogy van "tökéletes" nyelvtudás, de azt tudom, ha valahol hiányosságaim vannak benne, és olyankor vagy nem válaszolok, vagy egyértelművé teszem, hogy csak a magánvélaményemet teszem hozzá.

Másrészt, amikor azt gondolom, hogy van alapom hozzászólni az angolos kérdésekhez, olyankor abból gondolom, hogy az angolt én de bizony gyakorlom. Napi szinten beszélek angol anyanyelvűekkel, és a munkám során magas szintű, választékos szövegek fordításait lektorálom ugyanis.

2014. ápr. 25. 15:46
 15/17 anonim ***** válasza:

#13-as anoním (jaajj elírtam az anonim, jaaajj elírtam az anonym angol szót :-)) 71%-ékos szófosónak:

Amíg Te megengedheted Magadnak, hogy lehülyézz másokat, én ilyet nem csinálok... ...addig azt írok, amit akarok, neked meg végképp! :-)

------------------

#14 Zolly, barátomnak... :-)

Anoním közös barátunkat idézhetném, mely szerint sok szövegnek sok az alja, de én nem ő vagyok hálistennek, engem nem zavar ez sem... :-)

Tehát még egyszer utoljára visszatérve a témára (bár már erőssen gondolkozom, hogy nyitok egy külön témát, ahol összejöhetnénk és leírhatnátok, miért gondoljátok magatokat különbnek másoktól, érdekelne!)

Először is, úgy látom lassan elkezded ugyanazt leírni, amiről már kezdetek óta beszélek..., ha elolvastátok amit írtam, akkor láthattátok, hogy arról írtam, hogy nincs tökéletes dolog, PONT!

Másodszor azt vettem észre, hogy tökmindegy mit írok, TI összefogtatok ellenem és mindig vagy így vagy úgy de beleköttők, még akkor is, amikor szinte szószerint másoltam ide egy kiválló angol nyelvkönyvből a megoldást... :-)

Egy kicsit gyerekes, de mindig érdekesnek találtam a pszichológiát, és rajtatok kivállóan végig lehet követni az emberi kicsinyességet... :-)

Pl. Zolikám... ...attól, hogy napi szinten beszélsz angolul és lektorálgatsz, az egy dolog, akárki csinálhat ilyeneket.

Én is fordítottam már Sigmund Freud-tól az Álomfejtésből pár fejezetet, meg a Bibliába is beleolvastam, mégsem jampizom itt, hogy én milyen nagy ÁSZ vagyok angolból... :-) Mesziről jött ember azt mond, amit akar...

És végül Ti miért gondoljátok, hogy én nem gyakorlom, akár az angolt vagy a programozást vagy bármi mást, ez nem csak a Ti fennhatóságotok.

Miből gondolod, hogy én tanácsot adok, vagy véleményt alkotok, vagy bármi, ezt mind-mind Ti magyarázzátok bele... :-)

A legtöbb esetben a kérdésre próbálok válaszolni a legjobb tudásom szerint, és ha tévedek megesik..., de feltételezek a kérdező által annyi alapvető intelligenciát, hogy ki tudja választani a számára megfelelő választ... :-) ...mint ahogyan én is önvizsgálatot tudok tartani, SZERINTEM így gyakorlok és fejlődök! :-)

Üdv!

2014. ápr. 26. 08:51
 16/17 anonim ***** válasza:
Most már megvárom, hogy nyiss erről egy külön témát. Nagyon szórakoztató lesz....
2014. ápr. 26. 09:58
 17/17 anonim ***** válasza:
Nahh, ezt jól megkaptuk. El is bújok, mert komolyan elszégyelltem magam.
2014. ápr. 26. 10:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!