Miért van az, hogy az eddigi összes amerikai számban az a (ö) előtagot é (j) nek ejtik?
Figyelt kérdés
Legalábbis amiket én hallgtok mind... Oktató videókban is hallottam már
A britek is ejtik így??
2014. ápr. 21. 18:52
1/4 anonim válasza:
Az amerikaiak sem mindig ejtik így,zenét is csak egyet tudok felidézni amiben van erre példa.Ha van raja hangsúly,akkor mondhatják éj-nek,viszont ezt még nem értem hogy mire is jó.Esetleg ha lassan beszélnek akkor hülyén hangzana egy rövid ö a többi hang között.
2/4 anonim válasza:
Nem "előtag", hanem névelő, ha az "a"-re gondolsz.
Az "éj" a hangsúlyos kiejtés. Ezenkívül kicsit affektálóskodó, ha nem erre a célra használják, csak úgy.
3/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat így étem...
2. a nyelvtannal eléggé hadilábon állok :/
2014. ápr. 22. 11:35
4/4 anonim válasza:
Semmi köze a nyelvtanhoz. Attól függ hogy fontosnak gondolod-e az 'a' hangsúlyozását. Pl. ha nem jut eszedbe egy szó gyorsan akkor elkezded hogy [éj ..... (itt gondolkodsz) ... ] és ha eszedbe jut akkor mondod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!