Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért van az, hogy az eddigi...

Miért van az, hogy az eddigi összes amerikai számban az a (ö) előtagot é (j) nek ejtik?

Figyelt kérdés

Legalábbis amiket én hallgtok mind... Oktató videókban is hallottam már

A britek is ejtik így??

2014. ápr. 21. 18:52
 1/4 anonim ***** válasza:
Az amerikaiak sem mindig ejtik így,zenét is csak egyet tudok felidézni amiben van erre példa.Ha van raja hangsúly,akkor mondhatják éj-nek,viszont ezt még nem értem hogy mire is jó.Esetleg ha lassan beszélnek akkor hülyén hangzana egy rövid ö a többi hang között.
2014. ápr. 21. 21:33
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem "előtag", hanem névelő, ha az "a"-re gondolsz.

Az "éj" a hangsúlyos kiejtés. Ezenkívül kicsit affektálóskodó, ha nem erre a célra használják, csak úgy.

2014. ápr. 22. 08:20
 3/4 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat így étem...

2. a nyelvtannal eléggé hadilábon állok :/

2014. ápr. 22. 11:35
 4/4 anonim ***** válasza:
Semmi köze a nyelvtanhoz. Attól függ hogy fontosnak gondolod-e az 'a' hangsúlyozását. Pl. ha nem jut eszedbe egy szó gyorsan akkor elkezded hogy [éj ..... (itt gondolkodsz) ... ] és ha eszedbe jut akkor mondod.
2014. nov. 4. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!