Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hollandiában mennyire beszélik...

Hollandiában mennyire beszélik az angolt?

Figyelt kérdés
Most nyáron megyek ki Hollandiába, érdemes megtanulni Hollandul? Vagy elég egy közepes angol nyelvtudás is? Ide kapcsolódóan még feltenném a kérdést, ha soha nem tanultam németet, mennyire lenne nehéz megtanulni Hollandul?
2014. ápr. 20. 12:43
 1/5 anonim ***** válasza:
Angolul arra elég jól szoktak beszélni.
2014. ápr. 20. 12:46
 2/5 anonim ***** válasza:
5 éves kor felett szinte mindenki beszéli. Mire középiskolába kerülnek 99%-uk perfekt.
2014. ápr. 20. 13:06
 3/5 anonim ***** válasza:

"5 éves kor felett szinte mindenki beszéli. Mire középiskolába kerülnek 99%-uk perfekt."

Azért nem.

Az a megtévesztő, hogy "valamennyire" mindenki beszéli. Aki nem tud felsőfokon, annak kivülről az a benyomása, hogy mind tökéletesen beszélnek. Pedig ez nem így van, csak 1. sok angol filmet néznek, ezért sok ragad rájuk, 2. a holland hangkészlet nagyon közel áll az angolhoz, ezért automatikusan úgy tűnik, mintha ők anyanyelviek lennének.

2014. ápr. 20. 13:55
 4/5 anonim ***** válasza:
Hát nyáron itt volt egy esztergályos 30 körüli srác fesztiválozni. Dumáltunk angolul. Szeretnék úgy beszélni valaha ahogy ő beszélt, pedig minden nap kell a munkámhoz.
2014. ápr. 20. 14:11
 5/5 anonim ***** válasza:
Beszélés és beszélés között nagy különbség van. Van, aki akkor is azt mondja, hogy "beszéli" a nyelvet, ha még éppen csak dadog. Másnak a beszélés a folyékony, de a nyelvtannal nem sokat törődő beszédet jelenti. A legtöbben úgy vannak vele, hogy annyira nem érdekli őket a pontosság, a lényeg, hogy beszéljenek valahogy, megértessék magukat. Én ezt sosem tudtam elfogadni. Én csak akkor mondom azt, hogy "beszélem" az adott nyelvet, ha már túljutok a felsőfokú nyelvvizsga szintjén. Pl. németül szerintem nagyon hülyén hangzik, ha valaki úgy beszél, hogy csak megtippeli a névelőket, nem törődik a ragozásokkal meg a szórenddel. Tapasztalataim szerint az emberek nevetségesen túlbecsülik magukat (és másokat) ha nyelvtudásról van szó.
2014. ápr. 20. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!