Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Milyen számotokra egy jó...

Milyen számotokra egy jó magán nyelvtanár? Hogy néz ki egy ideális óra?

Figyelt kérdés
Érdekelnének a vélemények, hogy milyen elvárásaitok vannak egy nyelvtanárral kapcsolatban. Mi az, ami fontos számotokra? Milyen anyagokat adjon? Hogy nézzen ki egy óra? Mennyit fizetnétek vidéki megyeszékhelyen?
2014. ápr. 15. 12:17
 1/7 anonim ***** válasza:

Én viszem magammal az iskolai tankönyvem vagy tananyagot, és először átnézzük azt, hogy mindent értek-e, ha kell segít a lecke megírásában. Ez nem azt jelenti, hogy megcsinálja helyettem csak segít, vagy ha már volt időm megírni, akkor átnézi.

Utána párbeszédek,szövegértés, magnóhallgatás, játékok vannak, mert nekem a szóbeli részével van a nagyobb gondom.

Az érkezéstől az elköszönésig angolul beszélgetünk, nem szólal meg magyarul, csak ha nyelvtani részt magyaráz.

Általában van lecke, fordítás vagy fogalmazásírás.

2500ft/óra

2014. ápr. 15. 13:08
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod. Arra külön meg akartam kérni a válaszolókat, hogy tüntessék fel, hogy korrepetálás vagy fejlődés szempontjából járnak a tanárhoz.
2014. ápr. 15. 13:12
 3/7 anonim válasza:
18%

Olyan mint Ő: Döbrössy Bence.

Az egyik legnagyszerűbb és önzetlenebb tanár akit valaha ismertem és abszolút nincs elszállva magától.Pedig lehetne. Bár ha ismeretlenül meglátnád, meg nem mondanád róla, kicsuda-micsuda, sőt tovább megyek: nem is gondolnád róla, hogy kiváló pedagógiai érzéke van:D mert kissé zord egyénnek tűnik-de csak tűnik:D

2014. ápr. 15. 13:17
 4/7 anonim válasza:
Egyetemeken(Bp-i és vidéki) is tanít, vizsgáztat és a diákjai mind imádják, és nem az óradijal szokta kezdeni a bemutatkozást, hogy mennyit kér(Ft/óra), hanem, hogy milyen a diákja(többek között szerintem ez is egy emberi mutató).
2014. ápr. 15. 13:27
 5/7 A kérdező kommentje:
Okés, én nem tanulni akarok, hanem szintén a tanári oldalt képviselem, így ez számomra irreleváns. Azért köszönöm a válaszod.
2014. ápr. 15. 13:39
 6/7 anonim ***** válasza:
75%
Legyen következetes, az óra ne irkálással-firkálással teljen, arra legyen a házi! Max. annyi legyen leírva, ami feltétlenül kell a nyelvtani magyarázatokhoz. Sok-sok beszéltetés! Nekem teljesen mindegy, milyen anyagot ad, csak lehetőleg ne kelljen megvenni a 6526952265. nyelvkönyvet, legyen rugalmas ebben, inkább kifizetem neki a nyelvkönyv árát többször óradíjban. Ismerje a nyelvvizsga típusokat, hogy tudjon ajánlani, ha arra a szintre kerülnék. Legyen pontos, várja el a pontosságot, de ne zavarjon el óra végén, ha mondat közben vagyok, mert már ott topog a következő diák.
2014. ápr. 16. 22:48
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod.
2014. ápr. 17. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!