Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Milyen végzettséggel lehet...

Milyen végzettséggel lehet valaki nyelvtanár?

Figyelt kérdés
Milyen fokú nyelvvizsga kell hozzá? És elég a nyelvvizsga, vagy tanárképzőt is kell végezni? Mert én járok egy nyelvtanfolyamra, de a tanárunk semmi máshoz nem ért, és módszertanilag is egy nulla.
2014. ápr. 5. 23:15
 1/3 anonim ***** válasza:
Eredetileg tanári diploma és felső fokú nyelvvizsga kell hozzá. Mint régen, a mai világban is elég a jó összeköttetés! Sajnos! Ki fognak oktatni, azok, akik nem látják, vagy nem akarják tudomásul venni a körülöttük lévő világ mocsokságát!
2014. ápr. 5. 23:43
 2/3 anonim ***** válasza:
Állami munkahelyre kell a tanári végzettség. Magáncégénél ez nem kötelező.
2014. ápr. 5. 23:54
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

nyelvtanári végzettség kell hozzá...

ez anno, az én időmben lehetett főiskolai (három éves), vagy egyetemi (öt év). az első három év gyakorlatilag együtt ment, után mi (az egyetemi szakon lévők) tanultunk még egy csomó egyéb irodalmat, nyelvészetet, stb.

módszertant meg a történetet tanulod, hogy mik voltak, meg méréseket hogyan kell csinálni, stb. stb, nem egy módszertant tanulsz, hogy azt kell használni, és kész. hanem az összeset, amelyeket használtak a nyelvtanítások során., mg mondom, méréseket hogyan kell csinálni, teszteket, meg van gyakorlat, stb.

mikor elkezd valaki dolgozni, mindenki olyan módszert használ, amilyet akar, én még nem találkoztam olyan tanárral, aki csak egyfélét használt volna, mindenki keveri őket.

nyelvvizsga nyilván felsőfokú, de mivel az ember egyetemet végez nyelvszakon, az megfelel annak, sőt, az sokkal magasabb szint. szóval, nem kell külön még felsőfokút letenni.

2014. ápr. 6. 00:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!