Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Megtudná valaki mondani mit...

Megtudná valaki mondani mit jelent ez az ábra pontosan? Több lent

Figyelt kérdés

Fontos lenne hogy összetetten ez mit jelent, azt tudom hogy van valami ésszerű magyarázat csak azt hogy pontosan az mi, azt nem.

[link]

2009. dec. 14. 13:39
 1/6 A kérdező kommentje:
Cska azért mert nekem valaki aztmondta hogy ez a hallhatatlanság képét szimbolizálja de nem biztos benne. Nekem meg annak kéne lennem :))
2009. dec. 14. 13:40
 2/6 anonim ***** válasza:

Ez egy óegyiptomi hieroglifa.

A jelentését nem tudom pontosan, de biztos nem a halhatatlanságé, mert az a füles kereszt, az ankh (ami amúgy ott is van a kígyó nyakában).

Szerintem ez Hórusznak, mint uralkodónak, fáraónak, az "örök királynak" a megjelenítése.

Bár nem tudom biztosan

2009. dec. 14. 13:46
 3/6 anonim ***** válasza:
A madár az Horusz mögötte van egy "füles kulcs" de a kígyok (vagy mik) az nem tudom.
2009. dec. 14. 13:57
 4/6 aulac ***** válasza:

Legfelül az ég, menny [hri].

Alatta Hórusz [d.i.hr] fején az egyesített korona (alsó- és felső egyiptom,mögötte a nap [Ré] a kígyóval akinek a nyakán lóg az élet [ankh]kulcsa.

Szembeszáll Széthtel, (pápaszemes kígyó).

2009. dec. 15. 21:36
 5/6 aulac ***** válasza:

Bocs az előző vagyok.

Lefordítva:Hórusz aki a menny, also-és felsőegyiptom

Legfelül az ég, menny [hri].

Alatta Hórusz [d.i.hr] fején az egyesített korona (alsó- és felső egyiptom,mögötte a nap [Ré] a kígyóval akinek a nyakán lóg az élet [ankh]kulcsa.

Szembeszáll Széthtel, (pápaszemes kígyó).

2009. dec. 15. 22:01
 6/6 A kérdező kommentje:
szovl az a horgos 'bot' az az élet kulcsa, nagyon köszönöm [:
2009. dec. 16. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!