Szerinted helyes ez a két magyar mondat? (Csak annyit írjatok, hogy igen-nem, NE indokoljátok meg! )
A mai nap során pólóba és rövidnadrágba voltam, de este pulóvert is vettem.
Elég fura idő volt, nem tudtam, hogy levegyem e a pulóvert, vagy ne.
Köszönöm. Örülök a válaszoknak, mert ki akartam próbálni valamit. Nem akarok okoskodni, vagy ilyesmi, csak hallottam, hogy nyelvészeti kutatások szerint az emberek jelentős hányada már nem veszi észre (írásban, nem szóban), mi a különbség a -ba és a -ban között. Illetve úgy szólt a dolog, hogy ez gyanítható egyes más tesztekből, és hogy ki kéne próbálni. (Nyilván nem a gyakorin, nem 2 válaszból, és nem nekem, csak kíváncsi voltam, tényleg így volt-e.)
Azt, hogy az -e kérdőszócska elé nem tettem kötőjelet, az azért volt, mert mindenhol látom, hogy a neten anélkül írják, és nem tudom, hogy ez csak rövidítés-e, vagy azt hiszik, így jó. Mert szerintem nem rövidítünk vele marha sokat, hiszen ez egyetlen karakter.
Utolsó: mi az, hogy nem magyar, ezt mire mondod?
Aki azt mondta, hogy nem helyes, de még a helyesírás is rossz: a második helyesírás szempontjából rossz, az első meg grammatikailag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!