Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Honnan ered az a mondás, hogy...

MrPifta kérdése:

Honnan ered az a mondás, hogy "összeakasztjuk a bajszunkat"?

Figyelt kérdés
Egyetlen élethelyzetet tudok elképzelni, amikor 2 bajusz összeakad, de az egyáltalán nem kötődik a vitához: Amikor 2 bajszos férfi csókolózik. A mondás több, mint valószínű, hogy nem innen jött.

2014. márc. 5. 08:16
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

hogy te miken nem gondolkodsz el :) innentől engem is érdekel, és rákerestem ... persze, semmit nem találtam, így saját okoskodás

haragosan vitázó emberek - biztos láttál már ilyen videót, a négerek profik ebben bajusz nélkül is - egyre közelebbről kiabálnak egymás arcába, a végén még az orruk is szinte összeér, de még mindig nem érnek egymáshoz (ilyenkor azon csodálkozom, hogy mégsem ütnek), az első pofon akkor csattan el, mikor az óvatlanabb úgy beletolja az arcát a másikéba, hogy hozzáér ... na most képzeld el ezt bajusszal

ha csak nincs valami átvitt értelme, mint az "Itt a kezem nem disznóláb"-nak, de nem találtam olyanra

2014. márc. 5. 09:21
 2/4 anonim ***** válasza:

Nézd meg itt:

[link]

2014. márc. 5. 10:20
 3/4 anonim ***** válasza:
utolsó egy nagy 0
2016. okt. 1. 08:44
 4/4 anonim ***** válasza:
Mikor valakinek leüvöltöd a fejét, akkor szinte a képébe mászol. Szerintem innen ered.
2016. okt. 2. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!