Beszél itt valaki Burgenlandiul?
Carpediem: En "echter Österreicher" vagyok, Salzburgbol (magyar a tanult nyelvem, de ez most lenyegtelen).
Nem annyira hülye a kerdes, mert a dialektus Ausztriaban sokkal sokszinübb es elteröbb, mint Magyarorszagon. Valoban leteznek mas-mas kifejezesek a különbölö tersegekben ugyanazokra a dolgokra/helyzetekre.
Carpediem: En több, mint 10 evet töltöttem Magyarorszagon, megsem tartom magam a helyi dialektusok szakertöjenek.
Bizonyara feltünt neked, hogy Eisenstadtban mashogyan beszelnek az (öshonos) osztrakok, mint Linzben. Ha nem, akkor latogass el Grazba es utana Insbruckba. Ha meg mindig ugy erzed, mindenhol ugyanugy kommunikalnak veled, akkor en kerek elnezest, mert nem ertettem, hogy a jelbeszedre gondolsz*
*erdekesseg a jelbeszedröl, hogy orszagonkent valtozik es nem egyseges - pedig akar lehetne is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!