Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Van köztetek olyan, aki...

Van köztetek olyan, aki blogot vezet vagy tervez vezetni a nyelvtanulásáról?

Figyelt kérdés

Érdekelne mások technikái, így szívesen fogadnék linkeket.

A reklám vádjának elkerülése végett lehet, jobb lenne, ha privátban küldenénk el.

2014. jan. 26. 13:05
 1/5 anonim ***** válasza:

Itt egy blog, ami érdekelhet:

[link]

2014. jan. 26. 19:01
 2/5 anonim ***** válasza:

Technikák, nemcsak az angol nyelvhez:

[link]

2014. jan. 26. 19:03
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Ezeket ismerem.

Az öt év - öt nyelv éppen tegnap ünnepelte 5. szülinapját. :)

Én saját blogokra lennék kíváncsi.

2014. jan. 26. 21:31
 4/5 webnyelv ***** válasza:

Nem az én blogom, de ezt találtam régebben:

[link]

Régebben én is blogot írtam, de nem kifejezetten a nyelvtanulásomról, hanem néhány nyelv nyelvtanát akartam összeszedni és a neten elérhetővé tenni, ennek kezdeményezése volt ez. De írtam itt valóban nyelvtanulási céllal is: akkor voltam germanisztikás hallgató, és amiket ott tanultunk, azokat is részben leírtam a blogba, hogy azzal is tanuljam, és a rendszerezéshez is jó volt:

[link]

Kicsit túlzás lenne úgy mondani, hogy nyelvtanulási céllal blogot tervezek írni, de van tervben olyan, hogy olyan nyelvekről írjak a neten néhány nyelvleckét, amiket én sem tudok még nagyon. Eddig a svéddel próbálkoztam, meglepően nagy sikere volt és többen várnák a folytatást, de a probléma, hogy nem igazán tudok svédül. De majd próbálkozom a folytatással. Itt van egyébként:

[link]

Többször gondoltam rá, hogy eszperantó nyelvleckét írok a netre párat, ezzel is összeszedem, amit már tudok, esetleg folytatom, kicsit kiegészítem. Sajnos időhiány és egyéb dolgok akadályoznak benne.

Megint enyhe túlzás annak nevezni, amit kérdeztél, de valaki megkeresett, aki tud törökül, hogy szívesen írna török nyelvleckéket, amiket feltehetnék az oldalamra. Én egyáltalán nem tudok törökül, és ahogy küldte az illető a leckéket, én is feldolgozgattam magamnak, és átírtam kicsit a szövegét, hogy tanulhatóbb, érthetőbb legyen. Szóval ezek olyan magyarázatok a török nyelvhez, amit egy törökül tudó ember írt, de én, mint törökül nem tudó is átrágtam és ahol gondoltam, átfogalmaztam, átrendezgettem, mielőtt feltettem a netre:

[link]

Az oldalamon találsz francia nyelvhez is magyarázatokat. Régebben középszint közelében jártam ebből a nyelvből, azóta kicsit leült a tudásom. Részben egy francia nyelvtanár küldte az anyagot az oldalamra, részben én írtam néhány magyarázatot, de főleg olyan dolgokról, ami már számomra se volt tiszta, így átnéztem előtte, utánajártam és leírtam, amit megértettem, így született a franciából a tagadásról szóló rész.

Talán nem pont ilyenekre voltál kíváncsi, talán segít valamit.

Ha nyelvtanulási technikákra vagy kíváncsi, mindenképpen a személyes névmások alanyesetével érdemes kezdeni, utána kell valami igeragozás jelen időben, az egyszerű mondat felépítése, nyelvtani nem (ha van), névelő. Ehhez még néhány szó, hogy lehessen gyakorolni, több mondatot is alkotni. Utána a melléknév helye a mondatban és egyeztetése a főnévvel (ha kell). Utána jöhet a kérdő mondat, hozzá néhány kérdőszó. Ez után a többes szám. Kb. így lehet elkezdeni. De ez nyelvenként változó.

2014. jan. 26. 23:54
 5/5 anonim ***** válasza:
Bocsi, hogy ide kommentelk, csak érdekel, ha jön még válasz.
2014. jan. 31. 01:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!