A Hobbit smaug pusztaságából a Bakacsin erdeji tündék milyen nyel ven beszélnek?
Figyelt kérdés
Tudom hogy kicsi vagy nagyon fura kérdés csak már annyi nyelvet tudok hogy ha van ilyen nyelv akkor küldjétel el légyszi .2014. jan. 9. 21:02
2/6 anonim 

válasza:

A bakacsinerdei tündék tudtommal noldák, így quenyául beszélnek. Ha azonban a beleriandban maradt elsőkori tündék leszármazottai, azaz sindák, akkor az első válaszoló által említett sindarint beszélik.
3/6 anonim 

válasza:

Biztosan igazad van, nem vagyok annyira belemélyedve a témába. :)
De elvileg a quenya abban az időben már csak írott/költői nyelvként létezett, a beszélt nyelv még a noldáknál is a sindarin volt.
Quenyául ha jól tudom Gandalf és Radagast beszélt a varázsigés részeknél.
4/6 anonim válasza:
Szerintem előbb magyarul tanulj meg írni...
5/6 A kérdező kommentje:
Nem magyar hanem francia vagyok az írás ennél a nyelvnél meg nekem annyira nem lényeges . De a többieknek köszönom
2014. jan. 13. 22:15
6/6 anonim 

válasza:

Utánanéztem, a bakacsinerdei és lothlórieni tündék a másodkori nandorin nyelvet beszélték, a Gyűrűháború (és gondolom a Hobbit) idejére azonban már átvették a sindarint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!