Hogyan rövidítjük azt, h "és így tovább"?
Figyelt kérdés
Olyasmire gondolok mint a Szerb/Horvát/Bosnyák nyelvben az "itd." (i tako dalje). Van ennek vmi megfelelője Magyarul?2009. nov. 25. 01:05
1/7 anonim válasza:
és így tovább = és a többi = stb.
I tak dálse, ahogy a ruszki mondaná:)
2/7 A kérdező kommentje:
Értem, mondjuk én is a stb.-re gyanakodtam, viszont sztem nem teljesen ugyanazt fejezi ki az "és a többi" és az "és így tovább" ezért gondoltam van talán vmi más rövidítés is :)Köszönöm a választ!
2009. nov. 25. 01:19
3/7 anonim válasza:
etc(et cetera-és a többi)amikor fiatal voltam,akkor eléggé elterjedt volt ez a változat is.
5/7 anonim válasza:
a stb a "s a többi" rövidítése, az etc szintén. A s í. t. a s így tovább rövidítése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!