Ez így egy helyes mondat? (angol)
Figyelt kérdés
Egyedül kezdtem el tanuli itthon az angolt, még soha sem tanultam de most egy feladathoz kellene és épp nincs itt a barátom aki tudna ebben segíteni. Tehát ez a mondat így helyes?
- I never thought that I say, but you're the scariest.
A mondat magyarul ez lenne: Soha nem gondoltam volna hogy ezt mondom, de te vagy a legijesztőbb.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Egyébként rosszalló vagy kötekedő emberekre nem vagyok kíváncsi.
2013. dec. 12. 18:03
1/5 hunbula válasza:
I've never thought that I'd say this, but you're the scariest
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!:)
2013. dec. 12. 19:12
3/5 anonim válasza:
Egyébként azért, mert a "sosem gondoltam volna" után a perfect lenne a jó, és mivel "thought", ezért a jövő időt a múlt időhöz egyezteted: will->would.
4/5 anonim válasza:
Előző vagyok, talán a te eredeti mondatodhoz (sohasem gondoltam volna, hogy...) jobb lenne egy olyan mondat, hogy:
I would've never thought I'd say this, but...
A perfecttel is jó nyelvtanilag és stilisztikailag, de így adja vissza az eredeti mondatot a legjobban (3rd conditional).
5/5 A kérdező kommentje:
húú köszi hogy el is magyaráztad:)
2013. dec. 15. 14:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!