Mit jelent az, hogy 'been there done that'?
Figyelt kérdés
Gondolom valami szleng kifejezés.2009. nov. 17. 16:14
1/3 anonim válasza:
hát igaziból 2 ige van benne a "be" és a "do" mindkettő 3 alakban( been done), az első fele azt jelenti, hogy ott van, a második fele, hogy megcsinált valamit.
Összességében annyit jelent, hogy valaki ott van és csinálja azt (most is csinálja, mivel present perfect)
2/3 anonim válasza:
Kb annyi, hogy "voltam ott, megcsináltam azt" olyan értelemben használják, hogy valami már megvolt, megcsinálták, amire a másik ember épp felszólítja.
3/3 anonim válasza:
Nem szleng, a bizalmas hétköznapi angolban elterjedt kifejezés. Azt fejezi ki, hogy a beszélő megérti a másikat, mert ő is volt már olyan helyzetben (én is voltam már így, velem is volt már ilyen).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!