Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy mondjátok ki a "youtube"...

Hogy mondjátok ki a "youtube" szót?

Figyelt kérdés
Annyit veszekedett már ezen mindenki, pedig szerintem nincs értelme ezen vitázni. Mivel ez egy angol szó, elvileg angolul kellene kiejteni. Az U betűt ugye JU-nak ejtik az angolban, ezért hivatalosan jutjub lenne a helyes kiejtése. A brit angolban így ejtik, de pl. az amerikaiak teljesen más kiejtéssel beszélnek, ők általában T betűvel mondják, nem pedig TJ/TY. Szóval még akiknek az angol az anyanyelve, ők is különböző módon ejtik ki, de ígyis-úgyis megértik. Szóval a kérdésem NEM az, hogy hogyan kell kiejteni, hanem hogy TE hogyan ejted ki. Én pl. jutub-nak, mert szerintem a jutyub hülyén hangzik, akkor is, ha hivatalosan úgy kellene kiejteni.
2013. okt. 27. 13:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Jutubb oszt csá, magyar száj jobban rááll, mint jutjúb meg jutyúb. De van, hogy tjúbot mondok, főleg ha körülöttem sok az angoltanár alkat.
2013. okt. 27. 14:29
 12/17 anonim ***** válasza:

Jútub. Néha Jútyub. Nagyon néha.

És a Google? :D Gugli? Gugöl? Gógle? Ezt is hallottam már ezerféle képpen.

2013. okt. 27. 14:30
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Én tu:b-nak mondom de ez kb olyan mint a zsömle/zsemle ellentét. Egyikre se lehet azt mondani h rossz. Azoknak akik ragaszkodnak ahhoz h csak egy üdvözítő kiejtés van, ajánlom figyelmébe, hogy a "tube" (és a többi hasonló szó) magában is két kiejtéssel bír, ami minden normális szótárban fel van tüntetve. A példa kedvéért egy a sok közül ez [link]
2013. okt. 27. 14:47
 14/17 anonim ***** válasza:

Én jutyúb-nak ejtem, mert így szoktam meg.

De érdekes meghallgatni a Forvo-n (1 kivételével) az angol anyanyelvűek kiejtését. Az angol-angol kiejtők ty-vel, míg az amerikai-angolok t-vel ejtik.

[link]

2013. okt. 27. 14:55
 15/17 anonim ***** válasza:
jutúbe nak a jutyúb az hülyén hangzik szerintem. De szerintem mindegy én körülöttem mindenki jutúbnak ejti tehát én is.
2013. okt. 27. 15:03
 16/17 anonim ***** válasza:
jutyub, néha jutub.
2013. okt. 27. 15:18
 17/17 anonim ***** válasza:
Hutyutyu.
2013. okt. 27. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!