Hogy mondjátok ki a "youtube" szót?
Figyelt kérdés
Annyit veszekedett már ezen mindenki, pedig szerintem nincs értelme ezen vitázni. Mivel ez egy angol szó, elvileg angolul kellene kiejteni. Az U betűt ugye JU-nak ejtik az angolban, ezért hivatalosan jutjub lenne a helyes kiejtése. A brit angolban így ejtik, de pl. az amerikaiak teljesen más kiejtéssel beszélnek, ők általában T betűvel mondják, nem pedig TJ/TY. Szóval még akiknek az angol az anyanyelve, ők is különböző módon ejtik ki, de ígyis-úgyis megértik. Szóval a kérdésem NEM az, hogy hogyan kell kiejteni, hanem hogy TE hogyan ejted ki. Én pl. jutub-nak, mert szerintem a jutyub hülyén hangzik, akkor is, ha hivatalosan úgy kellene kiejteni.2013. okt. 27. 13:41
1/17 anonim válasza:
jutubnak mondom, de jutyub a helyes kiejtés.
2/17 anonim válasza:
èn mást mint Jutyub még nem hallottam, pedig éltem amerikában és angliában is, és most németországban, de egyértelmüen jutyub. Vagy még inkáb jutyjub.
3/17 anonim válasza:
Nincs angolban olyan, hogy hivatalos kiejtés. Én is jutubnak mondom, és tökéletesen elfogadható.
5/17 anonim válasza:
Jutub vagy dzsátubé. Utóbbit is mindenki megérti. De érdekes.
6/17 Vree válasza:
Kérdezd meg őt magát.
7/17 anonim válasza:
Jutyubnak mondom. Eleinte nekem se állt rá a szám, olyan nyálasnak tartottam, de már teljesen megszoktam.
9/17 Vree válasza:
Előzőkhöz egyébként:
fontos megemlíteni, hogy nem a T-t ejtik TY-nek, hanem az U-t ejtik JÚ-nak.
Ebből jön az a t+j amit a magyar fül ty-nek hall, de ott valójában két hang van amit ki kell ejteni.
10/17 anonim válasza:
Hű, mennyi remek kiejtés. Jutjúb lesz az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!