Ki fogok költözni Fehéroroszországba. Muszáj lenne megtanulnom fehéroroszul, vagy az orosz is elég?
Figyelt kérdés
Tudok még németül, angolul és lengyelül is.2013. okt. 24. 15:51
11/17 anonim válasza:
De jó neked (irigyellek) :) Én is úgy mennék azt hallottam Minszkről, hogy szép és tiszta város ha gondolod írok neked privibe és beszélgethetünk (nyugi nem azért írok, hogy magaddal vigyél) csak úgy szimplán barátkozzunk. :)
12/17 rozsomákember válasza:
A beloruszok leginkább a dollár és az erőszak nyelvén értenek.
13/17 anonim válasza:
Nekem is van 2 fehérorosz ismerősöm és mindketten azt mondták, hogy orosz az anyanyelvük, úgyhogy tuti jól elleszel azzal. Amúgy én is irigykedek, mert Fehéroroszország meg a többi kelet-európai ország mindig is érdekelt :)
Majd írsz valamikor arról, hogy milyen ott az élet magyarként? Akár itt, akár privátban.. Köszi! :)
15/17 A kérdező kommentje:
Persze, írok, de csak majd jövő nyáron költözök ki.
2013. okt. 27. 08:59
16/17 anonim válasza:
"A lakosság túlnyomó többsége (9/10-e) anyanyelvi szinten beszéli az oroszt, amelyet 1995-ben második hivatalos nyelvvé nyilvánítottak. A belarusz nyelvet egyedüli nyelvként már csak falun használják." Forrás: Wikipédia
17/17 anonim válasza:
Szinte csak az oroszt használják, úgyhogy bőven elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!