Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Nehéz megtanulni hollandul?

Nehéz megtanulni hollandul?

Figyelt kérdés
Angolul már tudok, erős középszinten.

2013. okt. 19. 22:44
 1/9 Agytörzsi Prof. ***** válasza:

Én ugyan csak pár szót tudok hollandul, de tetszik a nyelv. Bár szerintem inkább német, mint angol a holland nyelv.

És épp egy holland sramlit hallgattam, amikor írtad a kérdést.

http://www.youtube.com/watch?v=hUi_8yl8MKU&list=FLyXM-Cmu0is..

2013. okt. 19. 23:24
 2/9 anonim ***** válasza:
Rúgj be és próbálj meg az angol nyelvtudásoddal németül beszélni. Máris perfekt holland nyelvtudásod lesz :D
2013. okt. 20. 00:46
 3/9 anonim válasza:

Ha azt, hogy "nehéz" úgy értelmezzük, hogy sok idő-e, akkor a válasz igen.

Kb. annyi idő lenne, mint németül megtanulni, sőt ha tanár nélkül tanulsz akkor jó eséllyel még több is (a rendelkezésre álló tananyag és nyelvtani magyarázatok mennyisége/minősége miatt). Ha német alapod lenne, akkor jelentősen csökkenne ez az idő.

A ragozás könnyebb mint a németben, ezért eleinte könnyebbnek tűnhet, és írásban ezért hamarabb 'használhatóvá' is válik, azonban az élő szöveg megértésének nehézsége bőven bepótolja ezt összességében.

2013. okt. 21. 00:04
 4/9 anonim ***** válasza:
Könnyű a holland. Önerővel tanultam meg középig. :D
2013. nov. 3. 13:17
 5/9 A kérdező kommentje:
Utolsó: az igen:) miből tanultál, tankönyvet vettél, vagy netről, vagy embertől, filmekből?
2013. nov. 3. 16:43
 6/9 anonim ***** válasza:
Bár nekem alap volt az angol meg a német is, talán onnan volt könnyebb. Tankönyvből. :)
2013. nov. 3. 20:05
 7/9 A kérdező kommentje:
Megmondod a címét, és hogy hol vetted? Köszi!!:)
2013. nov. 3. 20:27
 8/9 anonim ***** válasza:

Basic Dutch - Grammar and Workbook.

Aztán ott van még a Klare Taal Grammatica, ami hollandul van ugye, az egy kicsit nehezebb úgy, de bele kell jönni, szótárazni kell.

Mindegyiket rendeltem. A Taal-t Hollandiában vetettem.

2013. nov. 4. 20:18
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi!!!!
2013. nov. 4. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!