Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit jelent ez, hogy Zusatzqual...

Mit jelent ez, hogy Zusatzqualifikation?

Figyelt kérdés
Nem találom se szótárban, se a neten. Holott a szóról még wikipédia oldal is van, tehát biztosan gyakran használják.

#Zusatzqualifikation
2013. okt. 8. 13:16
 1/4 Vree ***** válasza:

Nem vagyok 100%-ig biztos, de:

Extra képesítés, pluszdiploma.

A németeknek ugye szokásuk az összetett szavak képzése, de szerintem ez nem több mint a Zusatz és a Qualifikation szavak öszevonása. A Wikipédia szócikk sok értelmeset nem közöl róla, tehát kétlem hogy ez külön oktatási típus vagy ilyesmi lenne.

Tessék egy részlet a Wikipédia-cikkből:

"A fiatalok további képesítést többnyire párhuzamos duális szakképzésben szereznek, vagy közvetlenül utána. Azok számára, akik már foglalkoztatásban vannak, munkahelyi képzés vagy tanulmányi szabadság ajánlott. Az extra szakképesítés javítja a munkavállalók munkaerő-piaci helyzetét és karrierlehetőségeit stb."

egyszóval BLABLA amiben semmi nem jelzi hogy ez valami különleges "fogalom" lenne.

A cikkek amikre rákerestem:

[link]

sem tartalmaznak semmilyen különleges fordítást.

2013. okt. 8. 22:38
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy "kiegészítő képzés" a jelentése? Felsőoktatásban van alapképzésre épülő képzés. Így lehet BSC (régen főiskolai) oklevélből MSC-t (egyetemit) csinálni, vagy valami hasonló. Bővebben itt:

[link]

2013. okt. 9. 16:22
 3/4 anonim ***** válasza:

Kettes vagyok. Hát nem teljesen az, amit írtam. Van neki wikipédiája is, ott bővebben le van írva (németül):

[link]

2013. okt. 10. 09:17
 4/4 Vree ***** válasza:
3as a Wikit már átrágtuk, kérd. is, én is
2013. okt. 10. 11:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!