Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogyan sajátíthatom el a brit...

Hogyan sajátíthatom el a brit angol kiejtést?

Figyelt kérdés

Amerikanisztikát tanulok egyetemen, szóval sokat vagyok ezzel körbevéve eléggé, de mégis a british accent a kedvencem :)

Ha youtube-on nézek brit talkshow-kat abból megtanulható pl?

2009. nov. 8. 23:14
 1/6 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem igen.

Főleg ha a brit nemesek beszédeit keresed meg.

Pl. a királynő beszédeit. Ők biztosan színtiszta brit angolt beszélnek.

2009. nov. 8. 23:18
 2/6 anonim ***** válasza:
64%
Nyilván, valamint a BBC-ből, angol filmekből. De nem fogsz összekavarodni? A magaddal hozott kiejtés amerikai?
2009. nov. 8. 23:20
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem igazán tudom, inkább amerikai a kiejtésem, ezért is lesz nehéz átszoknom :S
2009. nov. 8. 23:24
 4/6 anonim ***** válasza:
igazából csak az adott országban élve tudod elsajátítani.
2009. nov. 9. 00:40
 5/6 anonim ***** válasza:

A youtube jó ötlet, na meg a jó öreg angol komédiasorozatok. Waczak szálló, Csengetett mylord a kedvenceim és ott aztán valóban hallani a tipikus angol kiejtést.

Bár engem néha a hideg ráz ki egy-egy ilyen szónál, (lásd a kényeskedő "mejbeee-t és releee-t"), de ezek ellenére is én is jobban szeretem az angol kiejtést, na meg számomra ez érthetőbb is.

2009. nov. 9. 09:11
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem létezik brit kiejtés, rengetegféle kiejtés van Britanniában a yorkshireitól a brightoniig. Ha arra a sótlan középosztályi "helyes" ejtésre gondolsz, akkor hallgass sok BBC-t. Szerintem a talkshow nem túl jó, mert ott többféle hang keveredhet.

A youtube-on van rengeteg kifejezetten kiejtési videó, de ezekkel mindig vigyázni kell, mert nem mindig pontosak.

2009. nov. 9. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!