Hogyan sajátíthatom el a brit angol kiejtést?
Amerikanisztikát tanulok egyetemen, szóval sokat vagyok ezzel körbevéve eléggé, de mégis a british accent a kedvencem :)
Ha youtube-on nézek brit talkshow-kat abból megtanulható pl?
Szerintem igen.
Főleg ha a brit nemesek beszédeit keresed meg.
Pl. a királynő beszédeit. Ők biztosan színtiszta brit angolt beszélnek.
A youtube jó ötlet, na meg a jó öreg angol komédiasorozatok. Waczak szálló, Csengetett mylord a kedvenceim és ott aztán valóban hallani a tipikus angol kiejtést.
Bár engem néha a hideg ráz ki egy-egy ilyen szónál, (lásd a kényeskedő "mejbeee-t és releee-t"), de ezek ellenére is én is jobban szeretem az angol kiejtést, na meg számomra ez érthetőbb is.
Nem létezik brit kiejtés, rengetegféle kiejtés van Britanniában a yorkshireitól a brightoniig. Ha arra a sótlan középosztályi "helyes" ejtésre gondolsz, akkor hallgass sok BBC-t. Szerintem a talkshow nem túl jó, mert ott többféle hang keveredhet.
A youtube-on van rengeteg kifejezetten kiejtési videó, de ezekkel mindig vigyázni kell, mert nem mindig pontosak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!