Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Nem fogom elfelejteni a...

Nem fogom elfelejteni a mindennapi használat mellőzésével a magyar nyelvet?

Figyelt kérdés
2 éve vagyok olyan helyen (egyetemen és egyetemi campuson), ahol csak kizárólag angolul kommunikálunk. Angol nyelvű képzésen vagyok, a csoporttársaim külföldiek és csak 3 magyar van közöttünk, de mostmár ott tartunk hogyha csak mi magyarok beszélgetünk egymással, már akkor is az angolt használjuk. Hétvégente beszélek a szüleimmel magyarul és ha pl. lemegyek a boltba.
2013. okt. 1. 17:10
 1/8 anonim válasza:
100%
Már ne haragudj, de aki egyetemre jár, annak tudnia kéne, hogy nem tudod elfelejteni a magyart (ennyi idő alatt pláne nem) szóval ez brutálisan hülye kérdés. De a válaszom: Nem fogod elfelejteni
2013. okt. 1. 17:18
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Külföldön élek, mégis eléggé jól tudok magyarul...
2013. okt. 1. 17:24
 3/8 anonim ***** válasza:
Én külföldön is születtem , mégis jól beszélem:)
2013. okt. 1. 17:31
 4/8 anonim ***** válasza:

30-50 évnek kellene eltelnie így, hogy elkezdj felejteni. Pláne ha néha használod. Sokan egy magyar szót sem ejtettek ki 50 éve, mégsem felejtik el.

Amúgy meg csak akkor kezded el felejteni, ha el is akarod felejteni. (Vannak ilyen emberek, mert menőnek tartják.) Ha nem akarod elfelejteni, nem is fogod soha.

2013. okt. 1. 17:34
 5/8 A kérdező kommentje:
én sem itt születtem, hanem Brisbane-ban, de szüleim magyarok és 14 éve itt lakunk, ők tanitották meg még kint a magyar nyelvet nekem. az a problémám hogy elég régóta itt élek, de mindig is könnyeben beszéltem az angolt mint a magyart, és most hogy újra azt használom elsődleges nyelvként sokszor akárhol vagyok automatikusan angolul kezdem el mondani a dolgokat és utánna váltok hirtelen magyarra.
2013. okt. 1. 17:48
 6/8 anonim ***** válasza:

Ez azért van, mert az angol jóval egyszerűbb nyelv mint a magyar. A nyelvtan sokkal kevésbé összetett, és kevesebb szót használnak, nincs ragozás...

Annak meg, hogy külföldön születtél, örülj, legalább kisebb esélyed az akcentusra.

2013. okt. 1. 18:27
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha rendszeresen beszélsz magyarul, akkor biztos nem felejted el. Bár egyébként is nehéz elfelejteni az azyayzelvet.
2013. okt. 1. 19:34
 8/8 Vörösnefelejcs ***** válasza:
El fogod felejteni, hogy kell mondani bizonyos dolgokat, mert a fordulatokat nem hallod eleget. A kiejtésed is elcsúszhat egy kicsit (th a té helyett :)), de mindig érteni fogod, amit mondunk, csak nem 100%-ban. Majd megkérdezed, hogy mi az a pöcök, pocok, bibe... ilyesmiket. De teljesen nem fogod elfelejteni.
2013. okt. 21. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!