Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Látjátok manapság gyakorlati...

Látjátok manapság gyakorlati hasznát az orosztanulásnak?

Figyelt kérdés
2013. szept. 14. 21:58
 1/8 anonim ***** válasza:
Attól függ mi a szakmád és a másik nyelved mellé.
2013. szept. 15. 02:15
 2/8 anonim ***** válasza:
Minden nyelvtanulásnak van haszna. Ha külkereskedő, tolmács, idegenvezető, vagy efféle kívánsz lenni, különösen. De akkor is, ha szeretsz utazni. Az országgal a kapcsolatok egyre több téren ismét erősödnek, tehát egyre többször lehet belebotlani ilyen igénybe.
2013. szept. 15. 16:12
 3/8 A kérdező kommentje:
első: angol, francia, olasz után geológiai irányon. németül nem tudok és nem is akarok megtanulni.
2013. szept. 15. 20:35
 4/8 anonim ***** válasza:
Szerintem kell az orosz, mėg mindig legalább 200 millió ember beszéli ezt a nyelvet. Soha nem tudhatod hova vet az élet. Engem pl pont oroszországba, soha nem gondoltam volna. :)
2013. szept. 16. 08:34
 5/8 anonim ***** válasza:

Igen! Látom csak most van igazán haszna,hisz nyitnak az Orosz gazdaság felé! Nagyon jól teszi a kérdező ha tanulja ezt a nyelvet is.Mi abban az időben utáltuk de most sem felejtettem el és gondolkozom,hogy tovább fejlesztem tudásomat ebben a korban is. Akkor valahogy jobban megtanították az orosz nyelvet mint most bármelyiket.Valahogy olyan felületes.felhígult a tanítás.

Sok sikert kívánok!

2013. szept. 16. 11:18
 6/8 anonim válasza:

Hévíz mellett lakok. Az teljesen váratlanul az elmúlt 5-7 évben itt drasztikusan megnőtt az orosz turisták, és lakástulajdonosok száma. Most errefelé mindenki oroszul akar tanulni.

Neked pedig leendő geológusként, ki tudja, lehet, hogy majd valamikor a tunguszkai meteoritot kell majd tanulmányoznod, vagy ha épp az Uralban találnak valami érdekeset, nem igazán számíthatsz majd arra, hogy ott beszélni fogják neked az angolt.

2013. szept. 18. 08:23
 7/8 anonim válasza:
Ahány nyelvet beszélsz, annyi ember vagy. Nem hiszem, hogy különösen ecsetelni kellene a nyelvismeret hasznát. Ebből kiindulva régen is nagy gyakorlati haszna volt, ma is az van és a jövőben is az lesz, nem csak az orosznak, de a többinek is. Jó tanulást.
2013. szept. 19. 09:01
 8/8 Celtix válasza:

Igen, _most_ igen. Amikor kotelezo volt, semmi ertelme nem volt, csak gyotrodes. Raadasul mas nyelvet nem valaszthattal, hacsaknem volt egy tanar, aki tanitott. Ez kisvarosban nem volt mindig adott (falun meg kevesbe). Orosz meg kotelezo volt, holott ott meg az irast is kulon meg kellett tanulni :(

De ma mar van ertelme.

2013. szept. 21. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!