Ti melyik regényt adnátok ajándékba?
Egy kanadai barátom három éve fejébe vette, hogy megtanul magyarul, mostmár tudunk társalogni, nagyjából, annyira tud mint Cooky a francia származású rádióműsorvezető.
Szeretném valami magyar regénnyel meglepni szülinapján és nem tudom melyiket válasszam, valami olyan kellene aminek nem túl nehéz a nyelezete de érdekes egy felnőttnek is.
Nekem Gárdonyi Géza a kedvencem de az ő könyvei szerintem nehezen érthetőek egy nem magyar anyanyelvűnek.
Persze legelőször nekem is az "Egri csillagok" ugrott be, hiszen az nemcsak kiemelkedően jó könyv, hanem a magyar történelemből is bemutat egy szeletkét. Nem feltétlenül kell neki 1-2 hónap alatt elolvasnia.
Másrészt esetleg a Petőfi összes versei, amely szintén egyrészt mint irodalmi remekmű, másrészt egy-egy versét elolvasni még nem lesz számára megterhelő. Ha kiemelsz neki egy-egy különösen szépet: Szeptember végén, és hasonlókat, figyelmébe ajánlasz, talán majd a többit is elolvasgatja idővel. :)))
Én is először a Pál utcai fiúk című könyvre gondoltam a legelőször :)
szerintem élvezné, meg értené is, természetesen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!