Szeretnék (brit) angolul, angol felirattal sorozatot nézni in order to imrove my English vocabulary. Which one would you recommend to me?
Figyelt kérdés
Szóval az fontos, hogy ne amerikai, hanem brit angol legyen és hogy ne régi nyelvezetű. Középfokú nyelvvizsgám van, hamarosan érettségizek, imádom a nyelvet és saját magam miatt szeretnék fejlődni, nem külső nyomásra.2013. szept. 3. 17:48
1/8 anonim válasza:
Attól függ milyen téma érdekel. Én is imádom az angolt, a sorozatokat, de én mondjuk csak bűnüldözőset nézek. Az egyik kedvencem a Ripper street, de az régi nyelvezetű viszont eszméletlen! Aztán van még a Sherlock, Mayday, Broadchurch, The fall stb... Most a legújabb amit várok, az a What remains.
2/8 anonim válasza:
Akkor teljesen mindegy. Irodalmi angolt még az Egyesült Királyságban sem fogsz találni élő beszédben, soha. Inkább nézz valami jó sorozatot szórakozásból. Ugyanúgy ragad rád a nyelv és inkább hasznát veszed. Az irodalmi nyelvhez pedig inkább híradásokat nézz és olvass.
3/8 anonim válasza:
Ha az ember beszél valakivel az utcán, akkor nem az irodalmi nyelvet fogja használni... Amúgy meg én a sorozatokból olyan szófordulatokat tanultam, hogy még az angoltanárnak is én tanítottam meg utána az iskolában...
4/8 rajcziz válasza:
Bár kicsit régies nyelvezetű, de a Downton Abbey-re is megérne ránézned. Eszméletlenül fejleszti a hallás utáni értésedet, ráadásul megtanulod, hogyan is lehet az udvariasságot kifejezni az angolban, bővíted a szókincsed. A sorozat a karakterekre épül, szóval egész biztosan találsz valakit, akivel azonosodhatsz. Másrészről pedig történelemleckének sem utolsó.
5/8 anonim válasza:
A Sherlock nagyon jó tényleg. Ha szleng is jöhet, akkor Misfits mindenképp, abból lehet nem kevés érdekes kifejezést tanulni. :P
6/8 anonim válasza:
Az irodalmi angolt hasznaljak, csak nem a boltban bevasarlaskor, hanem egy normalis munkahelyen, ahol angolok dolgoznak (tapasztalat). Ellenben munka utan a kocsmaban azert hasznalnak szlenget is. A Downtown Abbey tenyleg jo, mert sok mindent el lehet erni, ha udvariasan beselsz angolul.
btw imProve, de nem baszogatas
7/8 anonim válasza:
utolso vagyok, Downton, bocsi, csak elirtam
8/8 anonim válasza:
Nézd a Monty Python Repülő Cirkuszát. Az brit angol, és garantáltan nem unalmas :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!