Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Milyen nyelv a magyar a...

Milyen nyelv a magyar a többihez képest?

Figyelt kérdés

Itt arra gondolok, hogy a magyar nyelv a mérce, amihez igazodik a többi.

A kérdés kicsit bővítve annyi, hogy mennyire kifejező, temperamentumos, logikus a nyelvtana, dallamos és gazdag hangokban valamint a kiejtés nehézsége/könnyűsége milyen.

2013. aug. 30. 23:59
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Hát, szerintem ezt mi anyanyelvi beszélők nem tudjuk reálisan megítélni, mert így nőttünk fel, ez égett úgy belénk, hogy mélységesen mélyen áthat, ezt lélegezzük. Szerintem ezt érdemesebb lenne valami külföldi nyelvtanulókból álló fórumon megkérdezni.
2013. aug. 31. 00:07
 2/4 anonim válasza:

Nagyon kifejezo,sokszinu,hangokban es hangzokban gazdag.Kulfoldieknek kiejtes tekinteteben nehez,majdnem annyira mint nekunk a lengyel kiejtes.5-szori probalkozasra sikerul egy atlagos szot kozel ertheto minosegben kimondaniuk.

Dallam es hangsulyok tekinteteben inkabb "lapos",nagyon furcsa volt evek elteltevel magyar nyelvu musort neznem a neten, teljesen hangsulytalannak tunt,es hianyzott belole a temperamentum mas nyelvekhez viszonyitva.Elo beszednel ez nem tunik fel,bar csak csaladtagokkal beszelek magyarul.

Nyelvtanilag nagyon nehez,a fiam sem tud helyesen ragozni,pedig vele csak magyarul beszelek.Nem tudon,hogy meg fogja-e valaha tanulni a helyes ragozast.

2013. aug. 31. 00:26
 3/4 anonim ***** válasza:
a világ második legnehezebb nyelve a szlovák után
2013. aug. 31. 06:50
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem egy nyelv nehézsége relatív. Én egyébként azt hallottam sok helyről, hogy a külföldiek nagy mekegős nyelvnek tartják a sok e-e miatt. Jobban belegondolva tényleg: ember, Levente, eeeee. Azt is hallottam, hogy nagyon hasonlít hangzásban a törökhöz. Nem tudom ezekben mennyi az igazság, minden esetre az e-s dologban van valami.
2013. szept. 1. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!