Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A Depeche Mode-ot hogy kell...

A Depeche Mode-ot hogy kell helyesen kiejteni?

Figyelt kérdés
Anyukám nagy rajongó, és szerinte 'dipesmód' (mondjuk szerintem is), meg hallottam, ahogy az angolok, amerikaiak és maguk az együttes tagok is így ejtik. De akkor miért mondja mindenki 'depes'nek?

2013. aug. 17. 09:38
 1/3 anonim ***** válasza:
Gondolom a többségnek így áll jobban nyelvre a szó, és mivel két e betű van benne, a köznyelvben így terjedt el. Én is úgy mondom, habár valószínűleg nem helyesen, néhány szót hajlamosak vagyunk kicsit magyarosítani :)
2013. aug. 17. 13:15
 2/3 anonim ***** válasza:
Mivel a név maga francia, valószínűleg mind a 'dipes' mind a 'depes' helytelen kiejtés. De szerintem a 'depes' közelebb áll a valósághoz.
2013. aug. 18. 08:00
 3/3 anonim ***** válasza:

Hát én általában úgy szoktam kiejteni, ahogy az együttes tagjai is mondják.

De a DM-et én is depesmódnak szoktam. Szerintem ilyen "i" meg "e" közti hang lehet a helyes.

2013. aug. 19. 00:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!